Effectief Westerwolde verslaat Gieterveen

Westerwolde was doeltreffender dan Gieterveen en nam de drie punten mee naar huis.

Post Image

Gieterveen-Westerwolde was één van de kanaalstreekderby’s die dit weekeinde plaatsvond. De gasten wisten deze derby in winst om te zetten, waarbij Westerwolde een stuk efficiënter bleek dan de thuisploeg.

Gieterveen had de eerste helft het betere van het spel, maar met de felle manier van spelen kon Westerwolde goed weerstand bieden. Na een kwartier spelen werd de score geopend door de bezoekers. René v.d. Laan kwam oog in oog te staan met Stefan Lugtenborg en had geen moeite om de doelman te passeren.

Kansen

De thuisploeg ging niet bij de pakken neerzitten en creëerde een behoorlijke reeks mogelijkheden om de score recht te trekken. Na een snelle vrije trap van Bidjoy Ramcharan had Stefan v.d. Veen de gelijkmaker op zijn schoen, maar het schot ging naast. Via Ramcharan, opnieuw v.d. Veen en Rideon de Vries kreeg Gieterveen kansen op de 1-1, maar telkens verzuimde het om te scoren. De bezoekers lieten zien hoe het wel moest en op slag van rust stond het 0-2 in plaats van 1-1. Wederom was de rappe v.d. Laan er vandoor en opnieuw liet de aanvaller Lugentborg kansloos.

Bal van de lijn

Na rust volgden er wederom een aantal grote kansen voor Gieterveen, dat naarstig op zoek was naar de aansluitingstreffer. Het zat de thuisploeg ook niet echt mee, gezien er tot tweemaal toe een bal van de lijn werd gehaald. Waar het de Gieterveners maar niet lukte om de bal in het doel te krijgen, daar lukte Westerwolde dat even later wel. Henri Boekelo maakte er 0-3 van, nadat uit een vrije trap de bal voor zijn voeten belandde en Boekelo de bal achter Lugtenborg kon deponeren.

In de slotfase had de score voor de gasten nog verder kunnen oplopen, ook omdat Gieterveen alles of niets ging spelen om nog enigszins te proberen om terug in de wedstrijd te komen. Mark Geukes en Joan Solano kregen grote kansen, maar vonden beiden Lugtenborg op hun weg. Daardoor bleef het bij een 0-3 overwinning voor Westerwolde.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Hardleers Buinen opnieuw onderuit

Opnieuw begon Buinen bijzonder slecht aan de wedstrijd, en kon men binnen de eerste vijf ...

Slotfase nekt GKC tegen Bareveld

GKC, dat na twee bekerwedstrijden nog puntloos was, trad in haar afsluitende poulewedstrijd aan ...