Mede dankzij een uitstekende eerste helft versloeg SJS FDS.

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Foto’s: Brigitte de Wijk

SJS heeft dankzij een goede eerste helft drie punten over gehouden aan het duel met FDS. Na een prima eerste 45 minuten stond er al 3-0 op het scorebord. In de tweede helft kwam FDS nog wel terug tot 3-1, maar echt in gevaar kwam de zege nooit meer voor SJS.

SJS begon zeer overtuigend aan de wedstrijd. De ploeg drukte haar stempel door vroegtijdig druk te zetten op de tegenstander en zo ontstond er een zichtbaar overwicht. FDS was overal een stap te laat en begon zeer slap aan de wedstrijd. In de eerste tien minuten leverde dit SJS echter nog niets op.

Toch betaalde het uitstekende spel zich uit in doelpunten. De eer van de eerste competitietreffer 2018-2019 viel ten dele aan wie anders dan Jan Springer. Hij was alert bij een afgeslagen knal van Niels de Jong en tikte binnen: 1-0. Een mooie beloning voor het vertoonde spel. SJS ging op zoek naar meer en bleef uitstekend voetballen.

Aanvallend spel

De aanvallen bleven elkaar in hoog tempo opvolgen en naar weer een uitstekende combinatie legde Springer de bal breed op Wouter Panneman, die beheerst afrondde: 2-0. Niet veel later zorgde een identieke combinatie voor wederom een treffer van Wouter Panneman. Het einde van de eerste helft naderde, FDS leek volledig lamgeslagen, maar richtte zich toch een keertje op. Doelman Brian de Jonge reageerde echter alert en maakte het schot met een prima redding onschadelijk. De score had voor SJS nog verder kunnen oplopen, maar het bleef bij een zeer luxe en ruime 3-0 voorsprong bij rust.

Uit een ander vaatje tappen

In de tweede helft tapte FDS uit een heel ander vaatje en zo zag het publiek dat de ploeg wel degelijk over kwaliteit beschikte en gewoon goed kon voetballen. Het waren dan ook de gasten uit Havelterberg die nadrukkelijk op jacht gingen naar de aansluitingstreffer. Die viel al vrij vlot en enigszins fortuinlijk. De bal kwam voor vanaf links, werd via een speler van FDS verlengd en belandde via, via tussen de benen van Brian de Jonge door in de goal.

Hachelijke momenten

FDS rook bloed, SJS liep achter de feiten en werd verder teruggedrongen. Echter, op enkele hachelijke momenten na wist FDS niet echt voor gevaarlijke momenten te zorgen. De ploeg had weliswaar een overwicht, maar na een minuut of 25 in de tweede helft ging de FDS-storm enigszins liggen. Trainer Otto Halmingh deed wat omzettingen in het veld. Evan de Hoop viel in voor Niels de Jong om de Knoalster-verdediging te versterken en zo was SJS in staat om zich beter onder de druk uit te voetballen. Het kwam een aantal keren via de counter goed door, maar was slordig in de eindpass.

Matthies Feiken verving matchwinner Wouter Panneman en zo kabbelde de wedstrijd richting het einde. Het geloof in een goed eindresultaat ebde weg bij FDS en SJS bleef het resterende deel van de tweede helft eenvoudig overeind. Na 90 minuten floot de goed leidende scheidsrechter Fokkens voor het einde van de wedstrijd.

Foto’s van de wedstrijd: Foto’s SJS – FDS

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

SPW kent probleemloze middag tegen Oldambster Boys

Voor zover de verhoudingen tussen SPW en tegenstander Oldambster Boys voorafgaand aan de onderlinge ...

SJS bereikt nacompetitie na winst op SIOS

SJS heeft na een overwinning op SIOS de nacompetitie voor promotie naar de derde ...