HOC begint overtuigend aan competitie

HOC kende een goede start met de 5-1 overwinning op Heiligerlee.

HOC heeft de eerste tik om de titelstrijd uitgedeeld. Op het Harm Kuiper sportpark liet het Heiligerlee met 5-1 volkomen kansloos. Voor rust leidde het al comfortabel met 3-0, waarna het na rust uitliep naar een eclatante 5-1 overwinning.

Vooraf werden zowel HOC als Heiligerlee bestempeld als titelkandidaten voor 4D. Het beloofde dan ook een spannend duel te worden, maar daar kwam uiteindelijk niets van terecht. Na een twintig minuten spelen opende Gerben Beek de score voor de thuisploeg. Via Paul Kamphuis werd het na 35 minuten 2-0 en besliste Jelle Siekman vijf minuten later al feitelijk de wedstrijd: 3-0.

Laatste woord

Na rust mocht ook spits Sander Zikken zijn doelpuntje meepikken en stond het na 55 minuten al 4-0. Een monsterscore zat er echter niet in, want het duurde daarna lang voordat er weer gescoord werd. Gert Reininga mocht de eretreffer voor Heiligerlee achter zijn naam zetten. Het laatste woord was echter aan HOC, waarbij Jan Cremers de eindstand op 5-1 bepaalde.