Simon Hidding: “Mussel gaat zware wedstrijd tegen NWVV winnen!”

Simon Hidding heeft vertrouwen in een goede afloop tegen NWVV.

Inmiddels is SV Mussel aan het vierde achtereenvolgende seizoen in de vijfde klasse begonnen. De roodhemden smachten naar een terugkeer naar de vierde klasse en begonnen het seizoen goed. Door middel van een 4-1 overwinning op NKVV zit de wind meteen in de zeilen. Simon Hidding verwacht zaterdag een lastige wedstrijd, maar heeft alle vertrouwen in een goede afloop.

Zelf heeft Hidding nog maar een beperkte inbreng gehad tijdens de voorbereiding van Mussel. “Ik lag er ongeveer vier weken uit met een blessure aan m’n bovenbeen. Ik heb wel steeds geprobeerd te trainen, maar dit lukte niet echt. Gelukkig gaat het nu beter en verwacht ik volgende week zaterdag weer te spelen.”

Twijfels

De 21-jarige aanvallende middenvelder heeft dus de wedstijden van de zijkant moeten bekijken en zag daarin dat Mussel op z’n zachtst gezegd geen geweldige voorbereiding draaide. “In de voorbereiding hebben we geen enkele wedstrijd gewonnen. Dit gaat toch een beetje knagen, want we hebben best wat aan kwaliteit ingewonnen en dan verwacht je dat je dat ook op het veld terugziet. Het kwam er alleen nog niet helemaal uit. Onze bekercampagne was ook niet best te noemen. We hadden weinig in te brengen en zijn niet doorgegaan. Zijn we dan wel zo goed, denk je dan. Zelf heb ik mijn twijfels wel gehad.”

Goede start

Hoe anders verging het SV Mussel tijdens de eerste competitiewedstijd. In eigen huis werd NKVV uit Dalerpeel met 4-1 aan de kant gezet. “Als je dan de eerste competitiewedstrijd bekijkt en je ziet hoe we die wedstrijd wonnen, dan blijkt dat we het wel degelijk kunnen. Misschien komt dat ook doordat we 3-4-3 gingen spelen. We hadden zekerheid achterin en een overtal op de vleugels dat goed werd benut. Daarnaast werd er veel energie in de wedstrijd gestoken.”

Ruimte voor verbetering

Tegelijkertijd zag Hidding dat er ook ruimte is voor verbetering: “wat we nog kunnen verbeteren is de bal in de ploeg houden. Echt domineren. Dat moet kunnen, want we hebben een aantal goede balvaste spelers, maar dan moet de passing natuurlijk wel goed zijn en daar schort het soms wel aan.’’

Gevraagd naar de verwachting voor zaterdag tegen degradant NWVV is Hidding hoopvol gestemd. “Naar mijn idee spelen we tegen een titelkandidaat. Ik verwacht een zware wedstrijd die we uiteindelijk met 2-1 winnen, omdat het geluk wel eens aan onze zijde mag zijn in onze strijd naar promotie!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Tseard van der Meer: “Mussel heeft stappen gemaakt!”

“We hebben een helder doel voor ogen!” Het zijn de woorden van Tseard van ...

Roy Veen: “JVV wil bovenin de middenmoot meedraaien.”

Roy Veen verwacht dat JVV een stuk beter gaat presteren dan de afgelopen seizoenen.