Rick Bokhorst: “Gasselternijveen kan het HOC moeilijk gaan maken.”

Rick Bokhorst hoopt dat Gasselternijveen het HOC lastig kan maken en de punten in eigen huis kan houden.

Promovendus Gasselternijveen startte het seizoen met een 4-2 nederlaag bij Sellingen. De thuisploeg kwam na een uur spelen met tien man te staan bij een 3-2 voorsprong. Het lukte de Nieveners echter niet meer om er nog een goed resultaat uit te slepen.

Op de nederlaag viel weinig af te dingen vond Rick Bokhorst: “Het was een redelijk terechte overwinning van Sellingen. Zij waren een stuk scherper en feller dan ons, waardoor wij niet aan ons eigen spel toekwamen. Er was veel onrust aan de bal door het felle opjagen van Sellingen.”

Kanteling

Desondanks leek er na een uur spelen een gunstige kanteling in de wedstrijd te komen na de rode kaart van Sellingen speler Ben Bos. Volgens Bokhorst had er meer ingezeten, maar zat het ook niet altijd even mee in de wedstrijd. “We kwamen inderdaad met 11 tegen 10 te staan, waardoor we natuurlijk kansen kregen. Deze werden helaas niet afgemaakt, want er waren mogelijkheden om de wedstrijd zelfs te winnen. De 3-2 en 4-2 vielen ook voor ons op ongelukkige momenten.

Lastige tegenstander

Aanstaande zondag krijgt Nieveen bezoek van koploper HOC, dat startte met een 5-1 zege op Heiligerlee. Bokhorst verwacht dan ook een pittige wedstrijd. “HOC is inderdaad een lastige tegenstander, die wat mij betreft in een hogere klasse kunnen voetballen.”

Bokhorst acht Gasselternijveen echter zeker niet kansloos. “Wij kunnen het denk ik HOC flink moeilijk maken als we ons eigen spel kunnen spelen en beter voor de dag komen als tegen Sellingen. Een goed resultaat moet er dan zeker inzitten. Hopelijk zijn dat dan natuurlijk wel de drie punten die in Gasselternijveen thuis blijven.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

“MASH” in de Kanaalstreek: veteranen terug onder de lat

Een bijzondere situatie bij twee Kanaalstreek-clubs, komend weekend. Want door blessures bij eerste keepers ...

Spiegelaar hoopt op een wonder voor HOC

Niet verwacht, toch gekregen. In deze categorie kan de kans van HOC om komende ...

Robert Hamming: “In derby’s zoek ik de grens op”

Ieder jaar heeft de hoofdmacht van Nieuw Buinen te maken met een aantal mutaties. ...