Voorbeschouwing speelronde 2 zondagclubs

Voorbeschouwing op speelronde 2 zondagclubs.

Zondag staat de tweede speelronde van de competitie op het programma voor de zondagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor speelronde 2.

Stadskanaal – Beilen

Stadskanaal startte het seizoen goed met een 0-1 zege bij Heerde. Een doelpunt van Tristan Rotman bleek genoeg voor de drie punten in deze verre uitwedstrijd. Tegenstander Beilen kende een mindere start met een 1-3 nederlaag tegen Dalfsen. De Beilenaren speelden vorig seizoen nog om promotie naar de 1e klasse, dus Stadskanaal mag zeker rekening houden met deze geduchte tegenstander. Vorig seizoen verloor het immers in eigen huis met 0-1.

Gasselternijveen – HOC

De promovendus neemt het in eigen huis op tegen titelkandidaat HOC. De Nieveners werden in de eerste competitiewedstrijd afgetroefd door een feller Sellingen. Iets was Nieveen zich ongetwijfeld niet nog eens wil laten gebeuren. Tegen HOC is een slappe instelling zeker niet wenselijk gezien de Hunso Oring Combinatie als grote titelfavoriet geldt in deze klasse. Die kandidatuur werd vorige week kracht bijgezet met een 5-1 overwinning op Heiligerlee. Een mooi affiche tussen twee Kanaalstreek-clubs.

EEC – Alteveer

Een slap begin kostte EEC de kop tegen Pekelder Boys. Een snelle achterstand van 3-0 werd nooit meer goed gemaakt en uiteindelijk verloor EEC met 4-1. Alteveer kende een prima start met een 6-2 overwinning tegen JVV, al maakte het zichzelf onnodig moeilijk. Vele kansen werden gemist, waardoor het karwei al eerder beslist had kunnen zijn. Voor EEC opnieuw een degradant als tegenstander en dus een pittige opgave. Wel zullen de Eesenaren graag de negatieve reeks willen doorbreken en een goed resultaat willen neerzetten.

JVV – Buinen

Een ontmoeting tussen twee Kanaalstreek-clubs die het de laatste jaren niet geweldig deden. Vaak onderin de ranglijst te vinden en daar willen beide teams het liefste dit jaar verandering in brengen. JVV startte de competitie met een 6-2 nederlaag tegen Alteveer, dat als kampioenskandidaat gezien kan worden. Geen schande, maar het wil tegen Buinen ongetwijfeld de eerste punten van het seizoen pakken. Buinen begon het seizoen met een gelijkspel tegen SVBC en hoopt op de eerste overwinning tegen JVV. Het zou een uitstekende start van het seizoen betekenen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Raymond Duitscher Toernooi zoekt deelnemers

De organiserende commissie van Titan is, na een aantal afmeldingen, op zoek naar een ...

FC Kanaalstreek buiten de regio: Bayer Leverkusen

Afgelopen zondag bezocht een deel van de redactie van FC Kanaalstreek de Bundesliga-wedstrijd tussen ...

Stand FC Kanaalstreek Subleague Coach van het Jaar na speelronde 15

De tussenstand na speelronde 15 van de FC Kanaalstreek Subleague Coach van het Jaar.