Wiljan Vos: “Borger wil zich revancheren tegen Onstwedder Boys.”

Wiljan Vos hoopt zaterdag revanche te kunnen nemen met Borger voor de 4-0 nederlaag tegen CSVC.

Foto: Andries Middelbos, Wiljan Vos aan de bal tegen CSVC.

Borger zag veel ervaren krachten vetrekken na het afgelopen seizoen en is inmiddels met een sterk verjongd team aan het nieuwe seizoen begonnen. De voorbereiding en de start kunnen gerust moeizaam genoemd worden. De eerste competitiewedstrijd tegen CSVC ging kansloos verloren en dat viel aanvoerder Wiljan Vos toch enigszins tegen.

“Dat was inderdaad niet wat we ons hadden voorgesteld van de competitiestart. Ik denk dat CSVC vorig jaar gelijkwaardig aan ons was, daarom waren er ook meer verwachtingen van deze wedstrijd.”

Geen schande

De nederlaag tegen dit CSVC is volgens de verdediger echter geen schande. “Het is een goed voetballende ploeg, die bovenin mee gaat draaien. Als je daarnaast nog eens een aantal doelpunten tegen krijgt uit standaardsituaties, dan weet je wat je moet voorkomen. Om wedstrijden in ons voordeel te kunnen beslissen moeten we ook hierin slimmer gaan worden.”

Middenmoot

Zoals eerder al gerefereerd liep ook de voorbereiding bij de groenhemden niet van een leien dakje. Het lijkt dan ook een zwaar seizoen te gaan worden voor Borger al denkt Vos dat er voldoende mogelijkheden liggen. “In de beker is een tweede plaats met Zuidlaren en Achilles 1894 zaterdag best een prima prestatie. Daarnaast hebben we in een aantal oefenwedstrijden wel laten zien dat we wel degelijk de voetballende oplossing kunnen vinden. We hebben een jong team dat ver kan komen, maar ook nog veel moet leren. Als de selectie enigszins fit blijft moeten wij zeker in staat zijn om in de middenmoot mee te kunnen draaien.”

Revanche

Komende zaterdag staat de Kanaalstreekderby tegen Onstwedder Boys op het programma, die momenteel in een heel andere flow zitten. De Boys verloren nog geen wedstrijd dit seizoen en dus lijkt het opnieuw een pittige wedstrijd te gaan worden voor Borger. Vos is echter gebrand op revanche. “De verschillen in de competitie zullen erg klein zijn, waardoor er elke wedstrijd voor de overwinning gestreden moet worden. Onstwedder Boys komt van de 3e klasse en wil natuurlijk graag weer terug. Wij zullen er alles aan gaan doen om ons te revancheren, al zal het geen gemakkelijk opgave worden.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Blik op 2L: Clubmannen Wever en Nijgh hebben er zin in!

In het voorjaar van 2014 schreef Jordi Nijgh in een column op deze website ...

Erik Broesder: “Supporters verwachten van ons dat we buffelen”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...