EEC verrast Alteveer

EEC boekte een knappe zege op titelkandidaat Alteveer.

Foto’s: Regina Korf

EEC heeft een knappe thuiszege geboekt op titelkandidaat Alteveer. De thuisploeg opende al snel de score, waarna de bezoekers gedurende de eerste helft op een 1-2 voorsprong kwamen. Na rust kwam EEC echter sterk terug en kwam het op gelijke hoogte. De Eesenaren pakten door en wisten op karakter de wedstrijd met 4-2 te winnen.

EEC kende een moeizame voorbereiding, waarin geen wedstrijd werd gewonnen. Ook de eerste competitiewedstrijd van het seizoen ging verloren tegen Pekelder Boys. Alteveer startte met een 6-2 zege op JVV en de kampioenskandidaat wilde dit ongetwijfeld een goed vervolg geven tegen EEC.

Snelle opening

De wedstrijd was nog maar net begonnen of de 1-0 stond al op het scorebord. Op aangeven van Jan-Peter Hogenboom was het Mark Wanders die scoorde namens EEC. Een lekker begin voor de thuisploeg, dat Alteveer wel beter in de wedstrijd zag komen. De 1-1 kwam na een ruime twintig minuten spelen dan ook via Dennis Klooster. De rollen werden even later zelfs omgedraaid via Bryan Schenkel die voor de 1-2 zorgde. Een domper voor de thuisploeg, dat zo met een 1-2 achterstand ging rusten.

Herpakken

Na rust herpakte EEC zich echter uitstekend en kwam het op gelijke hoogte via Remco Huizing, die scoorde na voorbereidend werk van Wanders. De gastheren kregen het geloof en de overtuiging dat er nog meer te halen viel en goaltjesdief Wanders zorgde voor de 3-2 voorsprong.

De Eesenaren bleven voor elke meter strijden en zorgden ervoor dat Alteveer niks meer kon terugdoen. EEC maakte het zichzelf nog mooier door er ook nog 4-2 van te maken. Het was Jesper Beerman die scoorde op aangeven van Joran Britstra, waardoor EEC een knappe zege boekte op titelkandidaat Alteveer.

Foto’s: EEC – Alteveer