Tam Musselkanaal verliest van Ruinerwold

Musselkanaal kwam niet goed voor de dag en verloor in eigen huis van Ruinerwold.

Post Image
Post Image

“Wanneer er vandaag met een zelfde inzet en passie als afgelopen zondag gespeeld wordt dan kunnen we opnieuw een mooie wedstrijd tegemoet zien”, aldus het programmablad van de VV Musselkanaal. En dat was nu net waar het vandaag aan schortte bij de thuisclub. Vorige week een ongekend fanatiek Musselkanaal en vandaag was het allemaal wat te tam, steeds een stapje te laat en daardoor was de 2-1 overwinning van de gasten uit Ruinerwold misschien ook wel verdiend te noemen.

“We hadden hier niet van hoeven te verliezen, de eerste helft was zeker niet goed van ons. De tweede helft pakten we het wel goed op. Wat ik wel vond was dat we vandaag veel te veel de lange bal hanteerden. Verder hadden we denk ik vorige week een goede dag en vandaag was het een stuk minder, op basis daarvan hebben zij wellicht verdiend gewonnen”, aldus een realistische trainer Wessel Woortman.

Matig voetbal

De eerste helft was zeker van Musselkanaal niet goed te noemen en de eerste kansen waren ook voor Ruinerwold, maar verder dan een schot voorlangs en een poging die door keeper Noah Sahetapy werd verijdeld kwamen de mannen van trainer Henri Spijkerman ook niet. Na ruim twintig minuten spelen kwam de eerste kans voor Musselkanaal toen Kevin Oosting na een corner de bal op zijn slof nam, maar de pech had dat Ruinerwold verdediger Lad Gol op de doellijn stond om de bal te keren. Even later kreeg namens de gasten Mark Brinkman een kans, maar ook zijn schot ging voorlangs.

Openingstreffer

Na 36 minuten opende Ruinerwold de score, vanaf rechts ging een voorzet over een ieder heen, de bal kwam voor de voeten van Kristian de Bruin en hij plaatste de bal in de uiterste hoek net over Sahetapy heen: 0-1. Pal voor de pauze kreeg Gerwin Schmitz de kans om de gelijkmaker binnen te schieten, maar keeper Ewout Knol stopte de ingeschoten bal van de Musselkanaal-aanvoerder prima.

Verdedigen

De tweede helft was het voetbal van Musselkanaal wel wat beter, maar Ruinerwold verdedigde de voorsprong prima. Jim Theuns kreeg een goede kans op de gelijkmaker, maar zijn schot werd net op tijd geblokt. Aan de andere kant ging Jeroen Ots even in de fout door de bal te kort terug te spelen, Sahetapy redde net op tijd. Musselkanaal hanteerde te vaak de lange bal, die dikwijls een prooi werd voor de robuuste Ruinerwold verdediging of voor de prima keepende Knol. Een kwartier voor het einde viel de beslissing. Mathijs Boeijing maakte binnen de zestien hands en de prima leidende Jan Reints kon niet anders dan naar de stip te wijzen. Kevin Loof bracht de stand op 0-2.

Spannend slot

Vijf minuten voor einde had Aeron Geerts een grote mogelijkheid om de score verder te vergroten maar zijn kans ging via een verdediger van Musselkanaal naast. Het pleitte voor Musselkanaal dat men zich niet bij de nederlaag neer wilde leggen en in blessuretijd werd het toch nog even spannend. Een prima actie van Robin Gerlach werd op waarde geschat door Rolf Kayser: 1-2. Musselkanaal gooide alles naar voren en bijna was het Ruben Manning gelukt om de bal binnen te werken, maar doelman Knol bleef rustig en pikte de bal net op tijd op. Hoewel Musselkanaal niet veel minder was dan de gasten stond het na het laatste fluitsignaal toch met lege handen.