Valthermond neemt na rust afstand van Asser Boys

Valthermond maakte het verschil in de tweede helft en zegevierde tegen Asser Boys.

Valthermond heeft het duel met Asser Boys in winst omgezet. Bij rust stond het nog 0-0, maar in de tweede helft schoten de Mondkers met scherp. Dat leidde uiteindelijk tot een 1-4 zege.

De eerste helft tussen Asser Boys en Valthermond had net zo goed schriftelijk afgedaan kunnen worden. Niet dat er slecht gevoetbald werd door beide partijen, maar de defensies waren duidelijk de baas over de voorwaartsen. Gevolg was dat er alleen een mogelijkheid voor Valthermond viel te noteren. Demy te Velde brak eindelijk eens door de Asser-defensie, maar bereikte alleen voor doelman Marvin Bodde spits Luuk Kenter niet.

Kickstart

Zo rustig als het in het eerste gedeelte was, zo hard ging het direct na de thee. Binnen de minuut was het raak voor de bezoekers. Bodde kreeg een vrije trap van Lars Baas niet onder controle en Rick Schlimbach was er als de kippen bij om zijn beloofde treffer binnen te tikken. Kenter had even later de score al kunnen verdubbelen, maar de spits tikte een voorzet van Schlimbach op de paal. Jesper de Graaf schoot de rebound ruim naast. Voor Asser Boys was dit slechts uitstel van executie, want de 0-2 viel toch. Te Velde nam een corner van Baas ineens op de pantoffel en door een mêlee aan spelers verdween de bal achter Bodde.

Beslist

Amper vijf minuten later was de wedstrijd beslist. Jesper de Graaf zag een als voorzet bedoelde poging tot zijn eigen verbazing zomaar het Asser doel invliegen, waardoor de marge zelfs op drie kwam. Gezien de weinige kansen die de Mondker-defensie weggaf moest dit ruim voldoende zijn om de drie punten mee naar huis te nemen. Het eerste het beste schot van Asser kant was echter ook meteen raak. Invaller Aniceit Kompek schoot vanaf twintig meter prachtig raak. Echt onder de indruk waren de bezoekers hier niet van en Te Velde had na een prachtige combinatie met uitblinker Alwin Braakman het verschil weer op drie moeten zetten, maar zijn hakbal werd door Calvin Verboekend van de lijn gehaald. De vierde Valthermondse treffer kwam er echter toch. Braakman stuurde de Graaf diep en nu haalde de linkspoot, geheel bewust, verwoestend uit, doelman Bodde volledig kansloos latend.