FC Ter Apel’96 wint ook van Protos

Ter Apel won ook de tweede wedstrijd van het seizoen, het was met 1-3 te sterk voor Protos.

FC Ter Apel’96 heeft ook de tweede competitiewedstrijd van het seizoen geworden. Met name een sterke eerste helft lag ten grondslag aan de 1-3 overwinning op Protos.

Ter Apel was de eerste helft veruit de betere ploeg. Na een kwartier spelen kregen de bezoekers een ideale gelegenheid om op voorsprong te komen via een strafschop. Protos-doelman Frank Wasse stopte echter de toegekende penalty. Even later kreeg Jeroen Schoonbeek een goede kans, maar Wasse toonde een prima reflex.

Schoonbeek

Na 25 minuten spelen kreeg de thuisploeg een vrije schietkans via Hessel Doek, maar Ter Apel-doelman Rudy Bergman pareerde zijn inzet. Na een half uur spelen was het dan toch raak voor de gasten via Schoonbeek: 0-1. Diezelfde Schoonbeek was ook verantwoordelijk voor de 0-2 en tevens de ruststand.

Aansluitingstreffer

Na rust volgde een ander spelbeeld met en sterker Protos, dat op zoek moest naar een aansluitingstreffer. Kansen kwamen er ook, maar Rik Meijerink en Michel Overweg konden Bergman nog niet passeren. Uiteindelijk was het Bram Mittendorff die de aansluitingstreffer tegen de touwen schoot.

Protos creëerde nog een aantal kleine kansen op de gelijkmaker, maar deze kwam niet meer op het scorebord. Twee minuten voor tijd besliste invaller Bart Huizingh met een kopal de wedstrijd: 1-3.