Gieten ging onderuit tegen ZNC.

Gieten heeft de uitwedstrijd tegen ZNC met 2-0 verloren. Voor rust kwamen beide teams niet tot scoren. In de tweede helft kwam de thuisploeg door een omstreden strafschop op 1-0, waarna ZNC pas in de slotminuut de wedstrijd besliste.

De Gietenaren begonnen goed aan het duel en waren in het begin van de wedstrijd ook de bovenliggende partij. Het leverde kansen op voor de bezoekers, maar ZNC-doelman Rick van Weerden hield zijn doel schoon. Voor rust werd er dan ook niet gescoord, waardoor er met de brilstand gerust werd.

Strafschop

Na rust was het ZNC dat de score opende via een strafschop. Joop Uuldriks ontfermde zich over het buitenkansje en zorgde voor de 1-0. Gieten probeerde in het restant van de tweede helft nog de gelijkmaker te forceren en gaf daarbij de nodige ruimtes weg. Pas in de slotminuut werd hiervan geprofiteerd door de thuisploeg. Emiel Staal bepaalde op aangeven van Harmen Hager de eindstand op 2-0.