Wim Wilts: “Buinen zit in goede flow en wil ook winnen van de Treffer’16.”

Wim Wilts is zeer tevreden over de huidige gang van zaken bij Buinen en ziet de wedstrijd tegen De Treffer’16 met vertrouwen tegemoet.

Buinen kent een prima start van het seizoen met vier punten uit twee duels. Afgelopen zondag werd JVV met 2-5 verslagen en grote man aan de kant van Buinen was Wim Wilts, die een loepzuivere hattrick achter zijn naam mocht zetten.

Volgens Wilts was de overwinning een terechte. “We begonnen scherp aan de wedstrijd en hielden ons aan het plan. Dat pakte voor ons goed uit, waardoor we in de eerste helft al tot veel kansen en ook doelpunten kwamen. Daarna hadden we de organisatie goed staan en zijn we niet meer in de problemen geweest.”

Werpt zijn vruchten af

De aanvaller is dan ook zeer te spreken over de huidige gang van zaken bij Buinen. “We zijn al enige tijd bezig en hebben een voorbereiding gedraaid met oefenwedstrijden tegen laag en hoog geplaatste teams. In deze wedstrijden hebben we ritme op kunnen doen en dingen kunnen leren en we zien dat dit nu zijn vruchten afwerpt.”

Wilts die nog niet zoveel scoorde voor Buinen, vindt het vooral prettig voor het elftal dat de doelpunten nu wel makkelijk vallen. “Ik moet zeggen dat het fijn is om zo te starten aan het seizoen, met name voor het team. We hunkeren al lange tijd naar winst en het afgelopen jaar hadden we heel veel moeite met het afmaken van kansen. Daardoor lieten we veel punten liggen en dan is het fijn dat het kwartje nu de andere kant op valt.”

Streekderby tegen De Treffer’16

Zondag neemt Buinen het op sportpark de Woerd op tegen De Treffer’16. Een streekderby, waarvan Wilts niet helemaal kan inschatten hoe de verhoudingen precies liggen. “De afgelopen seizoenen waren we gelijkwaardig aan elkaar, de meeste spelers kennen we inmiddels. Het kan zijn dat er spelers zijn bijgekomen of weggegaan zijn, we gaan het zien.”

De aanvaller heeft echter vertrouwen in een goede afloop en de komende wedstrijden, zeker gezien de vorm waarin Buinen verkeerd. “We zitten in een goede flow. Het beloofd wat, want tot nu toe zijn we nog niet eens compleet. Binnen de groep merk je dat we deze lijn willen doorzetten en we weten dat we dat ook kunnen. Ondanks de matige prestaties van vorig jaar, kregen we ook toen van de meeste tegenstanders complimenten over ons spel. We kijken uit naar de wedstrijd met de Treffer en we gaan voor de 3 punten!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Luuk Kenter: “Valthermond heeft de kwaliteiten om mee te doen om de prijzen.”

Interview met Luuk Kenter, die Valthermond als een logische vervolgstap ziet in zijn carrière.

Roy Feiken: “Driepunter tegen Nieuw Buinen is mogelijk”

Hij doorliep de jeugd bij Nieuw Buinen, beleefde vorig seizoen een kortstondig avontuur bij ...

Jeroen Wiegman: “SPW gaat voor snelle terugkeer naar 3e klasse”

SPW-trainer Jeroen Wiegman hoopt komend seizoen weer te kunnen promoveren met SPW.