Zwaarbevochten punt voor Valthermond

Valthermond kwam terug van een achterstand en sleepte een punt uit het vuur

Het is al bijna een traditie. Wedstrijden tussen Valthermond en Germanicus worden op de zaterdagavond afgewerkt. Vaak ook zijn het zeer aantrekkelijke duels tussen twee ploegen die elkaar qua kwaliteit niet veel ontlopen. In deze editie was Germanicus echter lang de bovenliggende partij en namen de Coevordenaren een 3-1 voorsprong. Valthermond toonde echter veerkracht en behaalde uiteindelijk nog een punt in eigen huis.

Het begin was duidelijk voor de thuisploeg. Al in de derde minuut krulde Lars Baas een vrije trap over de muur in de korte hoek. Germanicus doelman Vincent Beugelink was kansloos.

Strafschop

Germanicus antwoordde echter met een bal op de lat van Kain Hoogeveen. Valthermond kwam hier nog met de schrik vrij. Dat lukte niet toen Tom Meijers geheel onnodig hands maakte. Roelof van Dijk benutte de strafschop onberispelijk. Germanicus was hierna de ploeg die wat makkelijker voetbalde. Onder aanvoering van Jordy Beeksma ging de bal vlotjes van voet naar voet. Toch was de beste kans nog weer voor de thuisploeg. Demy te Velde had pech dat hij na een acrobatische actie over schoot.

Enigszins fortuinlijk kwamen de gasten op voorsprong. Stephan de Vries schampte een afstandsschot waardoor doelman Joost Schrik uit balans was. Schrik keerde het schot nog, maar Marco Verhoef tikte de rebound binnen.

Voetbalgevecht

Na de pauze was Jesper de Graaf namens de thuisclub dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. In de tegenstoot leek Germanicus het duel te beslissen. Pim van der Veen ontsnapte over links en liet Schrik kansloos. Hierna ontspon zich echter een heerlijk voetbalgevecht met kansen over en weer. Lars Baas teisterde met een vrije trap eerst nog de lat, maar Valthermond kwam even later terug in de wedstrijd. Erik Boer kegelde in het strafschopgebied Jesper de Graaf onderuit en Demy te Velde benutte de strafschop. Kansen waren er ook voor de gasten, maar Van der Veen en Verhoef wisten het net niet te vinden.

Gelijkmaker

Zo’n tien minuten voor het einde kwam Valthermond uiterst fraai op gelijke hoogte. Rick Schlimbach volleerde vanuit de hoek van het strafschopgebied met een halve omhaal prachtig in de kruising. Nog was het niet gedaan. Germanicus had de volle winst mee naar Coevorden kunnen nemen, maar Van de Veen raakte slechts de deklat.

Valthermond coach Albert Koops was na afloop het meest tevreden: “Germanicus voetbalde makkelijker dan wij. De jongens hebben echter wel karakter getoond door van een 3-1 achterstand terug te komen. We hebben alle risico’s genomen en dat betaalde zich gelukkig uit.” Zijn collega Eric Prins was minder te spreken: “Wij waren de bovenliggende partij. Blijf dan ook voetballen en doe iets met de ruimtes die er liggen. Dat hebben wij verzuimd.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Onstwedder Boys wint van DKB

Onstwedder Boys is het seizoen goed begonnen met een 3-0 overwinning.

SPW kent probleemloze middag tegen Oldambster Boys

Voor zover de verhoudingen tussen SPW en tegenstander Oldambster Boys voorafgaand aan de onderlinge ...