Musselkanaal verliest van sterk spelend Dalen

Musselkanaal had op bezoek bij Dalen weinig in te brengen.

Dat Dalen uit een moeilijke middag zou worden voor Musselkanaal daar was bijna een ieder het wel over eens. Maar dat Musselkanaal er in de eerste helft totaal niet aan te pas kwam en zo volkomen overklast werd door de thuisclub daar had het nu ook weer niet op gerekend. Gelukkig voor Musselkanaal bleef de teller op vier staan. De tweede helft scoorde Musselkanaal vanaf de aftrap de 4-1. Ondanks voldoende kansen voor beide teams bleef deze stand op het scorebord.

Al vanaf de aftrap liep Musselkanaal achter de feiten aan. Het was de thuisclub dat direct druk uitoefende op de gasten. Binnen twee minuten was het al raak voor Dalen. Het was uiteindelijk Peter Harkes die in balbezit kwam en met een harde schuiver doelman Noah Sahatapy kansloos liet. Dalen bleef de veel sterkere ploeg maar met soms wat geluk bleef Musselkanaal op een 1-0 achterstand staan.

De weg kwijt

Na 25 minuten verdubbelde de thuisclub de score. De verdediging van de gasten werd keurig uitgespeeld en het gevaar leek verdwenen toen de bal vanaf links voor het doel langs ging. Jelle Nikkels stond echter nog op rechts vrij en hij schoof de bal perfect tegen de touwen, 2-0.

Musselkanaal was het even helemaal kwijt en drie minuten later stond het al 3-0. Ruben Manning verloor een kopduel tegen Tijmen Venhorst en Matthijs Boeijing moest het op snelheid afleggen tegen Nikkels. Deze scoorde zijn tweede goal van de middag. Na 33 minuten was het Nick Schuiling die met een fraaie steekpass Peter Harkes wegstuurde. Harkes scoorde niet veel later ook zijn tweede goal, 4-0.

Debacle

Een debacle leek zich af te tekenen voor Musselkanaal maar gelukkig liet Dalen de touwtjes wat vieren. Pal voor de pauze kreeg Musselkanaal zowaar wat kansjes maar Robin Gerlach en Rolf Kayser wisten keeper Rick Braam niet te verontrusten. Gerlach liep nog een gele kaart op wegens een forse overtreding op Jesper Kroesen.

Succesje

Na de pauze had Musselkanaal de posities wat anders neergezet en het had direct succes vanaf de aftrap. Op rechts snelde Gerlach er langs en zijn schot verdween in de rechter benedenhoek bij keeper Braam, 4-1. In de tegenaanval was het verschil alweer bijna vier treffers maar keeper Sahetapy redde bekwaam. Rolf Kayser had de achterstand kunnen verkleinen maar zijn schot ging net over.

Na een kwartier in de tweede helft mocht Dalen een vrije trap nemen. Venhorst pegelde van 25 meter de bal tegen de lat. Musselkanaal bleef het proberen maar veel gevaar leverde dat niet op. Het was de thuisclub wat de betere kansen kreeg maar tot twee maal toe faalde invaller Wim Steege oog in oog met Sahetapy.

Goed Dalen

De eindstand bleef zodoende 4-1 waar vooral Musselkanaal tevreden mee mocht zijn na de desastreuse eerste helft. Ook trainer Woortman had weinig toe te voegen aan de nederlaag. “We voetbalden gewoon tegen een hele goede ploeg en Dalen strafte dat in de eerste helft uitstekend af. De tweede helft hielpen de omzettingen bij ons wel wat maar op de zege van Dalen valt niets af te dingen.” Komende zondag komt EMMS uit Slagharen naar de Parklaan te Musselkanaal.