Stadskanaal wint van Zuidwolde en blijft ongeslagen

Stadskanaal hield weer de nul en scoorde zelf twee keer, wat drie punten opleverde tegen Zuidwolde.

Foto’s: Stoffer Bakker

Stadskanaal heeft aan het bezoek met Zuidwolde drie punten overgehouden. Twee snelle goals waren de basis voor de overwinning van Stadskanaal, dat opnieuw de nul wist te houden. Met zeven punten uit drie duels kent Stadskanaal dan ook een prima start van het seizoen.

Stadskanaal kwam al heel vroeg in de wedstrijd op een 0-1 voorsprong. Jeffrey Bakker schoot vanaf de rechterkant loepzuiver in en passeerde Zuidwolde-doelman Sjors van der Weide. Na een kwartier spelen kreeg de thuisploeg een dot van een kans via Wessel Buning, maar het net werd niet gevonden. In de daaropvolgende aanval van de bezoekers was het wel weer direct raak. Jelmer Valk was het eindstation van een aanval en verschalkte van der Weide: 0-2.

Houtwerk

In het kwartier voor rust ontstonden er mogelijkheden voor Zuidwolde op een aansluitingstreffer, waar het via Buning nog het dichtste bij kwam. Stadskanaal-doelman Royce Geerlings zag de inzet van Buning het houtwerk teisteren. Ook na rust kwam de thuisploeg enkele keren dichtbij een doelpunt, maar Geerlings keepte opnieuw een puike wedstrijd.

De nul

Ondanks de kansen die Zuidwolde kreeg bleek Geerlings niet te passeren en kon Stadskanaal stand houden. Langzaam maar zeker ebden de krachten weg bij de thuisploeg en ontstonden er nog mogelijkheden voor Stadskanaal om een grotere uitslag neer te zetten. De gasten deden dat echter niet, waardoor het bij 0-2 bleef en Stadskanaal weer de nul hield en nog altijd ongeslagen is.

Foto’s Stoffer Bakker: Zuidwolde – Stadskanaal