Titan in tweede helft langs Witteveense Boys’87

Titan nam in de tweede helft afstand van Witteveense Boys’87 en is nog steeds de koploper in 4E.

Titan heeft de goede competitiestart in Witteveen een vervolg kunnen geven. In de eerste helft hadden de gasten de nodige moeite met de ploeg uit Witteveen, maar in de tweede helft bleek Titan toch een maatje te groot voor de gastheren.

De wedstrijd had geen tijd nodig om op gang te komen. Binnen tien minuten hadden beide ploegen al dotten van kansen gehad. Lars Uineken en Sander Voortman troffen beide het aluminium namens de thuisploeg. Aan de andere kant stuitte Rick Hendriks op de doelman van Witteveense Boys’87.

Kansrijk

Titan kreeg na de kansrijke openingsfase meer grip op de wedstrijd en kwam ook op voorsprong. Jos Smidt soleerde door de verdediging van Witteveense Boys en stelde Harm Jan Moesker in staat om de 0-1 binnen te tikken. Titan had vervolgens genoeg kansen om meer afstand te nemen, maar de keeper van Witteveense Boys  bleek een sta in de weg. Titan moest zelfs nog de gelijkmaker incasseren in de eerste helft. Op slag van rust legde de scheidsrechter de bal op de stip. Sander Voortman stuurde Remon Poede de verkeerde hoek in en bracht daarmee de ruststand op het bord: 1-1.

In de beginfase van de tweede helft was Witteveense Boys weer dreigend. Voortman slalomde door de rood-witte defensie, maar hij vond geen medespeler voor het doel van Poede. Aan de andere kant ging Titan ditmaal beter met de kansen om en kwam het weer op voorsprong door Smidt. Hij draaide knap weg bij zijn tegenstander en schoot hard binnen.

Spel bepalen

Titan bleef vanaf dat moment het spel bepalen en liep verder uit via Moesker. Een harde voorzet van Remco Moorman kwam bij Moesker terecht en hij kon de bal vrijstaand binnen schieten. Moesker maakte ook zijn derde van de middag, wederom op aangeven van Smidt. Het werd uiteindelijk 1-5. De prima keepende doelman van de boys uit Witteveen wist ditmaal een schot van Thijs Over niet klem te pakken waardoor Nick Katoen van dichtbij de eindstand kon bepalen.