De Treffer’16 wint streekderby van Buinen

De Treffer’16 boekte de eerste zege van het seizoen, Buinen leed de eerste nederlaag van het seizoen.

De Treffer’16 heeft de Kanaalstreekderby tegen Buinen met 1-4 weten te winnen. Voor de Treffer betekende dat de eerste overwinning van het seizoen en voor Buinen was het juist de eerste nederlaag van het seizoen.

Op een zonovergoten sportpark de Woerd namen de Buunerberen nog wel de leiding via Durk Vos. De 1-0 voorsprong bleef tot aan de rust staan. Wel kreeg Buinen een domper te verwerken met het uitvallen van Luuk Vos, die met een zware knieblessure het veld moest verlaten.

Standaardsituaties

Dat leek zijn impact op het spel te hebben van Buinen, dat in de tweede helft met de neus op de feiten werd gedrukt. Met name uit standaardsituaties was de Treffer zeer gevaarlijk. Marco Filips zorgde in de loop van de tweede helft voor de 1-1, waarna Dennis Bergmann de gasten op voorsprong bracht. De thuisploeg moest verder toezien hoe de Treffer uiteindelijk nog uitliep naar een 1-4 overwinning dankzij treffers van Roelof Komdeur en opnieuw Bergmann.