Gieterveen speelt gelijk tegen PJC

Gieterveen was dichtbij een overwinning, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een punt.

Gieterveen wacht nog altijd op de eerste zege van het seizoen. Het leek er ditmaal tegen PJC dichtbij te zijn, maar tien minuten voor tijd gaf het een 2-1 voorsprong uit handen. Een punt was het uiteindelijke resultaat, waardoor de Gieterveners nog altijd in de onderste regionen bivakkeren van de zondag 4e klasse D.

In de eerste helft was de thuisploeg de bovenliggende partij. Gieterveen had wat goed te maken na de afgelopen twee weken en schuwde de duels niet. Met scheidsrechter Hofman aan het roer, die overigens prima floot, werd het een wedstrijd waarin zo nu en dan het randje van het toelaatbare werd opgezocht en de nodige gele kaarten werden uitgedeeld wanneer dit randje overtreden werd.

Flankspelers

De grootste mogelijkheden kwamen via de nieuwe flankspelers, maar zowel Nijhuis als Drent kopten de bal over de deklat. De grootste kans kwam voort uit een actie van van der Veen op de achterlijn, maar zijn voorzet belandde op de voeten van de sluitpost in plaats van die van een teamgenoot.

Uit het niets

Aan de andere kant stond PJC vrijwel vanuit het niets op voorsprong. Nadat Meijer al een paar afstandsschoten op goal had gelost was het ineens van der Schuur die alleen voor Lugtenborg opdook. Nadat hij de keeper omspeelt had schoot hij de bal in het lege doel. In de fase hierop kwam PJC ook beter in de wedstrijd. Grote kansen werden er niet gecreëerd, maar met name op het middenveld wisten de gasten steeds vaker de slag te winnen.

Juist op dat moment kwam Gieterveen langszij. Nadat de keeper van de gasten Nijhuis ongeoorloofd naar de grond werkte was het voor de Vries een koud kunstje om de gegeven penalty tot gelijkmaker te promoveren. Niet veel later kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong. Bakker verstuurde de Vries deze keer langs de zijlijn. Deze keer gaf hij een strakke voorzet op Jesse Nijhuis, die overtuigend binnen schoot.

De lat

In de tweede helft werd het niveau van de eerste helft niet meer gehaald. PJC kwam meer aan voetballen toe en had het meeste balbezit, voornamelijk door de rasvoetballers Valeton en Nieboer, die zich meer met het spel gingen bemoeien. De grootste kansen waren echter alsnog voor de Gieterveners. Eerst kopte Wilte Nijhuis op de onderkant van de lat, later schoot van der Veen ook een opgelegde kans op de onderkant van de lat. Aan de andere kant hadden van der Molen en Piening ook kunnen scoren, maar hun lobjes van grote afstand misten beide de goal.

Uit de kluts

Tien minuten voor tijd ging het voor de thuisploeg alsnog mis. Een corner viel uit de kluts voor de voeten van Norder, die onverbiddelijk de bal achter Lugtenborg schoot. In het restant van de wedstrijd hadden beide gebroeders Nijhuis nog mogelijkheden om de winnende te maken, maar Jesse mistte de bal en Wilte kopte wederom over de goal, waardoor het bij 2-2 bleef.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Ter Apel ’96 al na 94 seconden uitgespeeld tegen Raptim

Eén minuut en vierendertig seconden. Dit was de tijd dat deze wedstrijd enigszins van ...

Gieterveen moeizaam langs Veelerveen

Op sportpark Veelerveen werd zondagmiddag de wedstrijd tussen Veelerveen en Gieterveen gespeeld. Voor Gieterveen ...

Westerwolde en Pekelder Boys in balans

Op het Rutger Oldeboom Sportpark in Boven Pekela vond zondagmiddag de tweede ontmoeting tussen Pekelder ...