Wouter Panneman: “SJS gaat er met een overwinning vandoor bij Borger.”

Wouter Panneman heeft er vertrouwen in dat het dipje van SJS snel voorbij is en dat er zaterdag gewonnen gaat worden van Borger.

SJS begon met een knappe overwinning op het gedegradeerde FDS uit Havelterberg. De gewonnen eerste wedstrijd werd daarna gevolgd door twee nederlagen tegen SCN (eveneens degradant) en promovendus Nieuw Balinge. Clubtopscorer Wouter Panneman geeft aan dat één goede helft tegen FDS niet voldoende is, maar vertrouwt erop dat SJS de draad weer zal oppakken.

De euforie was groot aan de Julianastraat na de eerste wedstrijd van het seizoen. Mede dankzij twee treffers van Panneman werd FDS met 3-1 aan de kant gezet. In de wedstrijden erna werd tweemaal verloren, waardoor de vlag er ineens weer anders bij hangt. Ook bij Panneman overheersen de gemengde gevoelens. “Na een goede eerste wedstrijd, met een bijna perfecte eerste helft van onze kant, hadden wij goede hoop op een mooie start van de competitie. Alleen bleef het bij één goede helft en kan ik nu wel spreken van een moeizame competitiestart.”

Strijdlust tonen

Het toetje van vorig seizoen (nét geen promotie via de nacompetitie) smaakt naar meer bij de blauwhemden. Vooralsnog moet SJS dus een pas op de plaats maken. Toch ziet Panneman SJS weer goed meedoen. “Iedereen wil weer zo’n seizoen als vorig jaar of beter, alleen het komt er nu even niet uit. Over de instelling ben ik ook tevreden. Klinkt logisch natuurlijk voor een eerste elftal, maar we zijn altijd in grote getale aanwezig op de training. Er moet wat meer strijdlust komen, want voetballend lukte het de afgelopen twee wedstrijden niet.

Promotie is het doel

Het komt nog niet in de buurt van vorig seizoen. Misschien hebben we ook wel wat moeite met de Drentse klasse of moeten wij er even aan wennen. We kunnen het niet alleen individueel, we moeten het weer meer als team gaan doen.” De 29-jarige Panneman vindt het nog te vroeg om al conclusies te trekken, maar weet wel wat de bedoeling is van SJS: “doel voor ons is promotie. Ik denk ook dat we bovenin mee kunnen doen, maar dan moet er wel wat gebeuren en moeten we gauw een goede reeks neer gaan zetten.’’

Kanaalstreekderby

Aanstaande zaterdag zou die reeks al ingezet kunnen worden als SJS op bezoek gaat bij het nog puntloze Borger. In de Kanaalstreekderby is het voor beide teams erg belangrijk een goed resultaat neer te zetten. Panneman ziet het belang ook, maar ziet de wedstrijd eigenlijk als iedere andere. “Het is vooral een belangrijke wedstrijd voor beide kanten. Wij zullen moeten winnen en dat zal wel wat spanning met zich mee brengen. Die spanning heeft van mijn kant niet met een derby te maken, ik heb niet zoveel met derby’s. Het is leuk dat er wat meer belangstelling is, maar dat is het dan ook wel. Ik verwacht een pittige open wedstrijd met veel kansen omdat we beiden moeten. Wij gaan er vandoor met een nipte overwinning.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Erwin Aukes wil hogerop met ASVB

Het seizoen duurt nog minstens acht duels voor Nieuw Buinen, en met de tweede periode binnen ...

“Routinier” Jeroen Drenth hoopt op herkansing in tweede klasse

Net als in het seizoen 2011/2012, waarin Musselkanaal kampioen werd en promoveerde naar de ...