Royce Geerlings: “Stadskanaal kan het elke ploeg lastig maken.”

Stadskanaal-doelman Royce Geerlings is nog niet gepasseerd en ziet dat zijn ploeg het elke tegenstander lastig kan maken.

Met 7 punten uit 3 duels kan Stadskanaal spreken van een zeer goed begin aan het nieuwe seizoen. De Knoalsters zijn niet alleen ongeslagen, maar kregen ook in die drie wedstrijden nog geen doelpunt tegen. Doelman Royce Geerlings beaamt dan ook dat het momenteel lekker gaat bij Stadskanaal.

“We zijn bovenverwachting goed begonnen aan het seizoen. We hadden afgelopen seizoen een zeer matige 2e seizoenshelft en ook onze voorbereiding was wisselvallig te noemen. Dan is het heel erg lekker als je 7 punten uit 3 lastige wedstrijden pakt.”

Goed fundament

Zoals eerder al gerefereerd kreeg Stadskanaal nog geen doelpunt tegen in de competitie, maar Geerlings wijt dat niet alleen aan zijn eigen keeperskwaliteiten. “Achterin spelen we nu al langdurig in dezelfde samenstelling. Met mijn broer Jordy, Oosting, Pals en Kok weten we precies wat we van elkaar kunnen verwachten. Daarvoor hebben we nog de ‘stofzuigers’ van der Woude en Wirschuleit staan, die veel aanvallen in de kiem weten te smoren. Er staat een stevig blok, waar tegenstanders heel moeizaam doorheen combineren.”

Nog niet gepasseerd

Het team speelt volgens de goalie momenteel dan ook met veel zelfvertrouwen en zelf is de keeper blij met zijn inbreng. “Dat we nog geen enkele tegentreffer hebben geïncasseerd geeft het hele team vertrouwen. Het is fijn om als keeper belangrijk te kunnen zijn voor je team. Na 270 minuten nog niet gepasseerd te zijn is natuurlijk een mooie bijkomstigheid.” De doelman is van mening dat niet alleen de hechte defensie van waarde is, maar ook het aanvallende gedeelte van zijn ploeg. “Daarnaast hebben we ook voorin genoeg kwaliteiten om mogelijkheden te creëren en kunnen we ook vanaf de bank nog wat brengen.”

Pittige tegenstanders

Met de wedstrijden in het vooruitzicht tegen FC Assen en Valthermond, wachten er opnieuw twee pittige tegenstanders de komende weken. Geerlings verwacht zondag dan ook wel een zware wedstrijd, maar ziet zeker ook kansen. “FC Assen heeft alle bekerwedstrijden verloren, maar in de competitie hebben ze toch een prima start met 6 uit 3. Zij zijn ook favoriet voor deze wedstrijd omdat zij uit de 1e klasse komen. Wij moeten ervoor zorgen dan we weer een gesloten organisatie neerzetten en gevaarlijk gaan worden met onze snelle aanvallers. Dan kunnen wij het elke tegenstander in de 2e klasse lastig maken.”

Alles geven

Stadskanaal staat momenteel op een keurige 3e plaats, maar de vraag is of de Knoalsters dat vol kunnen houden. Geerlings kijkt er wat dat betreft toch nog wat voorzichtiger tegenaan. “Voor ons is het belangrijk dat we wekelijks de punten bij elkaar sprokkelen en dat we ons vroegtijdig veilig spelen. Indien we elke week keihard voor elkaar werken verwacht ik zeker dat we dan ook naar boven kunnen kijken. Maar dan moeten we ook echt met de complete selectie alles blijven geven.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Terug in de tijd: Gert-Jan Hilbrands: een leven lang EEC

Gert-Jan Hilbrands is een echte clubman van EEC en kijkt uit naar het 50-jarige ...

Terug in de tijd: Gebroeders Koster gaan voor zes punten in derby’s

Patrick en Harold Koster… Samen zijn ze goed voor enkele tientallen jaren voetbalervaring. En ...

Vooruitblik op de zaterdag 4e klasse F: ‘Borger wil snel weer omhoog’

Borger degradeerde het afgelopen seizoen uit de derde klasse en hoopt daarin weer zo ...