Stadskanaal blijft ongeslagen na zege op FC Assen.

Stadskanaal won met 3-0 van FC Assen en is nog altijd ongeslagen in 2L.

Stadskanaal heeft ook FC Assen aan de zegekar weten te binden. In eigen huis was het bezoekende Assen misschien wel de bovenliggende partij met meer balbezit, maar de Knoalster-defensie viel opnieuw niet te passeren. Doordat de Stadskanaal zelf wel drie keer scoorde zegevierde het uiteindelijk met 3-0 en staat het op een tweede plaats in de tweede klasse L.

Assen voetbalde dan misschien wel gemakkelijker dan de thuisploeg, maar Stadskanaal-doelman Royce Geerlings werd nauwelijks in verlegenheid gebracht. De thuisploeg liet zien dat het veel beter met de geboden kansen omging. In de 24e minuut nam Stadskanaal een voorsprong via Jeffrey Bakker, die een uitstekende voorzet van Sten Vos tegen de touwen kopte.

Marge

De bezoekers dachten voor rust nog de gelijkmaker te kunnen laten aantekenen, maar het doelpunt werd na de nodige commotie afgekeurd. De 1-0 bleef als russtand staan, maar in de tweede helft verdubbelde de thuisploeg de marge naar 2-0. Na goed voorbereidend werk van Bakker was het een koud kunstje voor Yordi Saman om te scoren.

Verzet gebroken

Daarmee was het verzet van FC Assen wel gebroken en probeerde het daarna met een alles of niets offensief nog wat om te bewerkstelliggen, maar dat pakte niet goed uit. Het leverde ruimte op voor Stadskanaal, dat daar in de slotfase nog eens optimaal van profiteerde. Bakker soleerde door de defensie van Assen en zorgde voor de 3-0 overwinning voor Stadskanaal, dat nog altijd ongeslagen blijft en nog geen tegendoelpunt heeft moeten incasseren.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Musselkanaal walst over Gieterveen heen: 11-1!

Musselkanaal had geen kind aan Gieterveen en walste over de zondag vierdeklasser heen. Het ...

SETA dichtbij stunt tegen FC Zuidlaren

SETA kwam knap terug tegen FC Zuidlaren, maar een stunt zat er net niet ...