Forse nederlaag voor Musselkanaal tegen EMMS

Musselkanaal kon geen vuist maken tegen het sterke EMMS.

Dat het een moeilijke wedstrijd voor Musselkanaal zou worden hadden velen al verwacht. De thuisclub miste maar liefst vijf spelers wegens blessures, maar dat het zo’n kat en muis spelletje werd was nou ook weer niet verwacht. Eigenlijk was het na elf minuten al weer bekeken, EMMS leidde toen al met 2-0. Het werd nog even spannend door een treffer van de thuisclub maar toen het vijf minuten later 1-3 werd was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Met de uiteindelijke 1-5 nederlaag kwam Musselkanaal nog genadig weg.

De welbekende winkelweek van Musselkanaal staat meestal garant voor weinig punten bij de thuisclub. Dit jaar was dat ook weer zo, twee forse nederlagen dit jaar. Vorige week kansloos verlies tegen Dalen en nu een kansloos verlies tegen EMMS.

Goede tegenstanders

Misschien had de winkelweek inderdaad invloed op het spel van Musselkanaal, maar feit is ook dat Musselkanaal tegen twee teams speelde die een alleraardigst spelletje op de grasmat legden. Vanaf het begin waren de gasten uit Slagharen de bovenliggende partij. Na tien minuten was het raak. Glenn ter Wielen was een ware plaag voor de Musselkanaal-verdediging en hij tikte beheerst de 0-1 achter doelman Noah Sahetapy. Nog geen minuut laterwas het ook al 0-2. Namens de thuisclub ging Jeroen Ots in de fout en Yuri Hertsenberg wist met deze kans wel raad.

Aansluitingstreffer

Na een kwartier kwam Musselkanaal wat beter in het spel en zowaar na 25 minuten kwam de aansluittreffer. Robin Gerlach speelde zich aan de rechterkant prima vrij en zijn voorzet werd binnengelopen door Nick Schoenmaker. Niet al te snel daarna stelde EMMS al weer orde op zaken. Matthijs Boeijing liet zich veel te gemakkelijk uit spelen door Glenn ter Wielen en deze schoot de bal fraai in de verste hoek, 1-3. Musselkanaal kreeg nog een goede kans op de 2-3 maar de voorzet uit een vrije trap van Robin Gerlach werd door Gerwin Schmitz tegen de lat gewerkt. Niet veel later floot de prima leidende Daniël Dorgelo voor het rustsignaal.

Klasse ontberen

De tweede helft was niet meer van een bijster hoog gehalte. Musselkanaal ontbeerde de klasse om terug te komen in de wedstrijd en EMMS geloofde het eigenlijk wel. Het spande zich niet bovenmatig meer in, maar kreeg nog wel diverse kansen. De 1-4 kwam voort uit een corner van Musselkanaal. De bal werd door EMMS naar voren geplaatst en razendsnel werd Jord Anbergen instelling gebracht. Deze was veel sneller dan invaller-keeper Jaron Dam en Anbergen kon simpel intikken, 1-4. Gerwin Schmitz zag een kopbal net naast gaan, maar verder kwam Musselkanaal ook niet. In de laatste minuut was het opnieuw Anbergen die scoorde en zodoende de eindstand op 1-5 bracht.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Uitslagen 3 februari

Uitslagen van de vandaag gespeelde competitiewedstrijden.

Stadskanaal wint in vermakelijke wedstrijd van WKE ’16

Stadskanaal boekte een ruime zege op WKE '16 en kan daardoor weer de blik ...

Westerwolde na rust verslagen door HSC

Eén helft kon Westerwolde meekomen tegen het hoger geklasseerde HSC. Sterker, halverwege stonden de ...