Gieterveen komt slechte start tegen Hoogersmilde niet meer te boven.

Een slechte start kostte Gieterveen de kop tegen Hoogersmilde.

Gieterveen speelde na 10 minuten al een verloren wedstrijd door in het eerste deel al drie tegengoals te incasseren. Na dit dramatische begin had het eigenlijk weinig meer van de tegenstander te duchten, maar het kwaad was dan ook al geschied. Het verloor uiteindelijk met 5-3 van Hoogersmilde.

Al na dik 3 minuten mocht de thuisploeg een doelpunt vieren. Een lange bal viel over de laatste linie, waarna laatste man Mulder uitgekapt werd. Met een breedtepass werd Hatzmann voor een lege goal geposteerd en wist hij de score te openen.

Dramatisch begin

Wederom 3 minuten verder werd de score al verdubbeld. Uit een vrije bal scoorde Gryglicki, door in de lucht te winnen van Lugtenborg. Na tien minuten was het 3-0. Simpel balverlies achterin leidde een tegenaanval in en wederom was het Gryglicki die Lugtenborg wist te verschalken.

Structuur

In de fase hierop ging het spel op en neer. Voor Hoogersmilde hoefde het even niet zo meer en de Gieterveners probeerden wat structuur in het spel te krijgen. Het duurde niet lang voordat ook de bezoekers kansen kregen om op het scorebord te komen. De grootste kans was voor van der Veen, die net als in de vorige wedstrijden de lat wist te raken, uit een voorzet van de Vries. Niet veel later was het omgekeerd, toen de Vries alleen voor de keeper van Hoogersmilde opdook. Hij schoot echter tegen de uitkomende keeper aan. Nadat ook Drent en Nijhuis hun inzet niet tegen het net zagen gaan, was het Bert Kupers die de ban brak. Hij pikte een corner van Drent op en schoot de bal hard in de kruising. Hierdoor zochten beide clubs de kleedkamers op met een 3-1 start.

Heer en meester

Direct in het begin van de tweede helft kreeg Hoogersmilde een goede kans, maar de inzet ging langs de verkeerde kant van de paal. Hierop kwam er een lange periode waarin Gieterveen heer en meester was. Wilte Nijhuis wist na een knappe solo-actie niet af te drukken en de Vries en van der Veen zagen hun schoten voorlangs gaan. Aan de andere kant was het uit het niets 4-1. Lugtenborg leek scherp bij een lange bal, maar schoot bij het wegwerken van de bal hard tegen de doorlopende Gryglicki aan. De bal rolde daarna vanaf 30 meter tergend langzaam in de goal.

Veel doelpunten

In de laatste tien minuten werd er wederom veel gescoord. Eerst leek Gieterveen het nog spannend te maken nadat de Vries een penalty benutte, maar direct daarna wist Joost Boerma te scoren vanuit de uittrap van de keeper. In de slotminuten wist Bob Oeben nog de 5-3 eindstand op het bord te krijgen, door vanuit een voorzet van Drent binnen te schieten.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gasselternijveen wint kraker van Sleen

Gasselternijveen won de uitwedstrijd bij Sleen en deed daarmee goede zaken voor de top ...

Westerwolde hard onderuit in Engelbert

In een wedstrijd waarin de doelpunten als rijpe appels van de boom vielen, incasseerde ...

Westerwolde niet opgewassen tegen Veendam 1894

In een thuiswedstrijd tegen derdeklasser Veendam 1894 vond Westerwolde haar waterloo in het bekertoernooi. ...