Valthermond onderuit tegen koploper Dalfsen

Valthermond leed in Dalfsen de eerste nederlaag van het seizoen.

Valthermond heeft de eerste nederlaag van het seizoen geleden. In Dalfsen ging het met 3-2 onderuit tegen de koploper van 2L. Een vroege voorsprong kon niet worden vastgehouden, waarna Dalfsen de achterstand omboog naar een 3-1 tussenstand. In de slotfase kwam Valthermond nog terug, maar in de resterende tijd lukte het niet meer om er nog een gelijk spel uit te slepen.

Valthermond kende een goede start van de wedstrijd tegen de lijstaanvoerder van 2L. Het kreeg dan ook direct al een aantal prima kansen en na een kleine tien minuten spelen was het ook al raak. Demy te Velde zette zijn ploeg op een 0-1 voorsprong.

Goudhaantje

Gedurende de eerste helft kwam de thuisploeg wat beter in de wedstrijd en vijf minuten voor de pauze leidde dat tot de gelijkmaker. Invaller Florian Braam, die al in de eerste helft het veld in moest zorgde voor de 1-1. Diezelfde Braam was even later weer het goudhaantje door op slag van rust de 2-1 te maken.

Slotoffensief

Het leek toch een tikje te zijn voor Valthermond, dat Dalfsen ook beter aan de tweede helft zag beginnen. Joren Rietman schoot Dalfsen uit een vrije trap zelfs op 3-1, waardoor het een moeilijk verhaal leek te worden. Tien minuten voor tijd was het Luuk Kenter die namens Valthermond de spanning toch nog wist terug te brengen in de wedstrijd. Een waar slotoffensief volgde, maar de gelijkmaker wilde niet meer vallen voor de Mondkers, die zo hun eerste nederlaag van het seizoen leden.