Nipte nederlaag voor GKC tegen Oosterstreek

Een nipte nederlaag voor GKC, dat de kansen in de tweede helft liet liggen.

GKC heeft in eigen huis een minimale 0-1 nederlaag geleden tegen Oosterstreek. De nederlaag was met name te wijten aan een slappe eerste helft, waarin het continu achter de feiten aan liep. In de tweede helft waren er kansen op de gelijkmaker, maar zelfs een penalty was niet aan de thuisploeg besteedt. Daardoor verloor het voor de twee maal op rij.

Een slappe start van de thuisploeg, dat de bezoekers al snel op een 0-1 voorsprong zag komen. Na zeven minuten spelen lag de bal al achter doelman De Vries. Het zou na later blijken de enige treffer van de middag zijn. In die eerste helft mocht GKC van geluk spreken dat het slechts bij die ene treffer bleef. Zelf kreeg het een paar kleine mogelijkheden, maar de betere kansen waren voor de gasten.

Houtwerk

Na rust begon de wedstrijd rommelig en duurde het even voordat er weer kansen kwamen. GKC kreeg via Hendriks en Korthuis twee kansen kort achter elkaar, maar beiden vonden geen doel. Even later was Oosterstreek heel dichtbij de 0-2, maar het houtwerk voorkwam een tweede treffer. Een kwartier voor tijd leek Kolp voor de gelijkmaker te zorgen, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald.

De 1-1 leek er alsnog te gaan komen, want tien minuten voor tijd kreeg GKC een penalty toegekend na een overtreding op Pepping. De penalty werd echter niet benut door Kampinga en zo bleef het uiteindelijk bij 0-1 en bleef GKC met lege handen achter.