Voorbeschouwing speelronde 5 zondagclubs

Voorbeschouwing op speelronde 5 zondagclubs.

Zondag staat de vijfde speelronde van de competitie op het programma voor de zondagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor speelronde 5.

Valthermond – Stadskanaal

De enige echte derby in de zondag 2e klasse L. Een wedstrijd tussen de nummers zeven en twee van de ranglijst. Valthermond verloor afgelopen zondag voor het eerst deze competitie, in Dalfsen bleek de gelijknamige koploper met 3-2 te sterk. Hoe anders is het in Stadskanaal, waar men in vier wedstrijden tijd nog geen doelpunt tegen kreeg. Drie van de vier wedstrijden werden ook nog eens gewonnen, hetgeen resulteert in een uitstekende tweede plaats. Zullen de Mondkers er in slagen om wel een gaatje te vinden in de hechte defensie van de Knoalsters of weten die voor de vijfde maal op rij de nul te houden? Een derby met de nodige belangen waarbij de thuisploeg drie punten nodig heeft om de aansluiting met de bovensten niet te verliezen en Stadskanaal in het spoor van koploper Dalfsen zal willen blijven.

FC Ter Apel’96 – Weerdinge

Twee ploegen die goed draaien in de zondag 3e klasse C. Ter Apel is ongeslagen en staat met 10 punten uit 4 op een derde plaats op de ranglijst. Weerdinge verloor eenmaal, maar staat slechts een puntje achter de Ter Apelers. Een belangrijke wedstrijd voor beiden om koploper Dalen bij te benen. De winnaar van deze tweestrijd zal goede zaken doen, het andere team zal een pas op de plaats moeten maken.

Gieterveen – FC Amboina

Een degradatiekraker in 4D waar Gieterveen en Amboina de degens kruisen. Gieterveen kent een beroerde start van het seizoen met slechts een schamel puntje uit vier wedstrijden, waarin het ook al 16 tegentreffers moest incasseren. Een voorlaatste plaats op de ranglijst is het gevolg, maar tegenstander Amboina staat nog een treetje lager. De Assenaren hebben nog geen enkel punt en moesten ook al 14 tegengoals toestaan. Deze wedstrijd mag gerust bestempeld worden als een ‘must win’ voor beide teams. Gieterveen zal er alles aangelegen zijn om de drie punten in eigen huis te houden.

Alteveer – Pekelder Boys

Een echte derby tussen Alteveer en Pekelder Boys, ditmaal een treetje lager in de 5e klasse. Beide ploegen degradeerden uit de 4e klasse, maar hebben de intentie om direct weer een stapje hoger te gaan. Alteveer heeft momenteel 9 uit 4 en Pekelder Boys 6 uit 3, waardoor het onderlinge verschil valt te verwaarlozen. Om serieus bovenin mee te blijven doen zal er gewonnen moeten worden. Koplopers Weiteveense Boys en Zwartemeerse Boys verspeelden nog geen enkel punt, waardoor drie punten voor zowel Alteveer als Pekelder Boys noodzakelijk zijn.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stand zondag 5e klasse E

Overzicht van de stand van de zondag 5e klasse E na speelronde 10.

Programma zaterdag 14 maart

Overzicht van de competitiewedstrijden die zaterdag op het programma staan.

Stand zondag 3e klasse B

Overzicht van de stand van de zondag 3e klasse B.