Ricardo van der Werf: “Winst is het enige dat telt voor Alteveer in derby tegen Pekelder Boys.”

Aanstaande zondag staat de derby Alteveer – Pekelder Boys op het programma. Een wedstrijd die Alteveer absoluut moet winnen volgens Ricardo van der Werf.

Foto: Archief, Ricardo van der Werf in actie voor zijn oude club SETA.

Alteveer staat momenteel op een 3e plek in de zondag 5e klasse E. Met drie punten achterstand op koplopers Weiteveense Boys en Zwartemeerse Boys is dat gat zeker te overbruggen. Om de aansluiting niet te verliezen zal er aanstaande zondag in de derby tegen Pekelder Boys wel gewonnen moeten worden. Datzelfde geldt ook min of meer voor de Pekelders, waardoor een derby verwacht kan worden die op het scherpst van de snede gespeeld zal worden.

De geelzwarten gingen één keer onderuit in de competitie bij EEC, al vond Ricardo van der Werf dat verlies eigenlijk onnodig. “Tegen EEC hadden wij een offday. In die wedstrijd kwamen wij niet aan ons eigen spel toe en waren we heel slordig. Toch staan we er nu gewoon nog goed voor met 9 punten uit 4 duels.”

Makkelijk scorend

Met 15 doelpunten in 4 wedstrijden lijkt Alteveer over het algemeen makkelijk te scoren. Van der Werf beaamt dan ook dat, dat zeker een kracht is van het elftal. “Wij creëren veel kansen en scoren ook vrij makkelijk, maar dat is ook de kracht van Alteveer, dat alles op strijdlust doet en overal wil voor gaan.”

Van der Werf die zelf ook al twee keer scoorde is van mening dat Alteveer zo snel mogelijk weer naar de 4e klasse moet terugkeren. “We staan nu 3e en willen bovenin meedraaien, zodat we kans maken om snel weer terug te keren in de 4e klasse. Daar hoort Alteveer namelijk wel thuis.”

Winst is enige wat telt

Aanstaande zondag wacht een echte streekderby tegen Pekelder Boys, een belangrijke wedstrijd die beide teams graag willen winnen. “De wedstrijd tegen Pekelder Boys moet inderdaad gewonnen worden. Het is een derby die je uiteindelijk noot wil verliezen. Als we winnen lopen we gelijk uit en zetten wij ze op 6 punten. Zelf hou je dan ook de aansluiting en blijf je meestrijden om de titel.”

Winst lijkt dan ook het enige wat telt en daar is van der Werf het absoluut mee eens. “Ik verwacht een wedstrijd met twee voetballende ploegen en een wedstrijd waarin veel strijd geleverd zal worden. Natuurlijk hoop ik dat wij als winnaar uit de bus komen. Het maakt mij niet uit hoe we hem winnen, als we hem maar winnen. Ik verwacht een 3-1 overwinning voor ons.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Sten Vos: “Stadskanaal gaat zich handhaven!”

De verwachtingen aan het begin van het seizoen waren hooggespannen bij S.C. Stadskanaal: nadat ...

Gasselternijveen wil gezond worden én blijven

Wraps, smoothies, broodjes gezond én fruit in de rust. Het zijn producten die bij veel voetbalclubs ...

Wedstrijd van de week: Titan – Valthermond

Net als in het vorige seizoen staat de Mondenderby tussen Titan en Valthermond op ...