Titan komt op bezoek bij KSC niet verder dan een gelijkspel.

Titan en KSC speelden gelijk in een boeiend duel.

Titan is in de competitie tegen het eerste puntverlies aangelopen. In Schoonoord speelde het met 1-1 gelijk tegen KSC in een wedstrijd die ontsierd werd door de vele gele kaarten en zelfs een rode kaart voor Titaan Mike Oosting. Scheidsrechter Stefanova eiste dan ook een hoofdrol voor haar op in een spannende wedstrijd, waarbij Titan in de laatste tien minuten nog de winst had kunnen pakken, maar dat was wellicht teveel van het goede geweest.

De koploper van 4E had het in de beginfase lastig met het stugge KSC, dat als een hecht blok stond te verdedigen en er op de counter probeerde uit te komen. De bezoekers hadden wel meer balbezit, maar hadden moeite om de juiste openingen te vinden. Veel kansen konden er in de eerste helft dan ook niet genoteerd worden. Beide doelmannen werden dan ook nauwelijks getest in die eerste helft, waarbij beide elftallen alleen wat speldenprikjes uitdeelden.

Doelpunten

In de tweede helft hoefden de ruim 200 toeschouwers niet lang te wachten op een doelpunt. Het waren de mee gereisde supporters uit Nieuw-Weerdinge die als eerste mochten juichen, nadat een strak aangesneden corner werd binnen geknikt door Nick Katoen. Het bleek niet de bevrijdende treffer te zijn voor de gasten, want KSC werd in het kwartier wat volgde een aantal keren gevaarlijk. Remco van der Velde had al twee goede mogelijkheden laten liggen, maar bij zijn derde poging was het wel raak. In minuut 66 werd v.d. Velde uitstekend weggestuurd door Gert-Jan Ensing, waarna de aanvaller bekwaam binnen schoot.

Strooien met kaarten

Na de gelijkmaker ging het over en weer, maar waren het vooral de vele getoonde gele kaarten die opvielen. Met regelmaat ook terecht gegeven, maar Stefanova was erg kwistig met het strooien van de kaarten. Dat zorgde ervoor dat Titan tien minuten voor tijd met tien man verder moest, nadat Oosting zijn tweede geel van de middag moest incasseren. Het zorgde er niet voor dat KSC de overhand kreeg, want de beste kansen op een overwinning waren nog voor de gasten. Jos Smit was er nog heel dichtbij, maar zijn inzet ging net langs de verkeerde kant van de paal. Zo werd het eerste puntenverlies voor Titan een feit met de 1-1 eindstand.