Alteveer wint derby van Pekelder Boys

Alteveer won de derby van Pekelder Boys en deed goede zaken.

Alteveer heeft goede zaken gedaan door de derby tegen Pekelder Boys met 2-1 te winnen. Twee strafschoppen voor de thuisploeg maakten deze zondag het verschil, dat de Pekelders pas in de laatste minuut nog wat terug zagen doen. Alteveer kwam door de zege op gelijke hoogte met koplopers Weiteveense Boys en Zwartemeerse Boys.

Een derby tussen twee ploegen die zondagmiddag weinig voor elkaar onder deden. Zo kregen zowel Alteveer als Pekelder Boys diverse mogelijkheden, al waren de betere wel voor de thuisploeg. In de eerste helft namen de geelzwarten een 1-0 voorsprong dankzij Dennis Klooster die een penalty benutte.

Penaltyspecialist

In de tweede helft hetzelfde laken een pak en opnieuw kreeg de thuisploeg een strafschop toegekend, nadat Bryan Schenkel werd gevloerd door doelman Venninga. Klooster liet zien een penaltyspecialist te zijn door opnieuw raak te schieten.

Na de 2-0 moesten de gasten op zoek naar een aansluitingstreffer om nog wat van de wedstrijd te kunnen maken, maar deze viel voor de Pekelders te laat. Martin Schreuder zorgde vlak voor tijd voor de 2-1, maar de tijd erna was nog te kort om nog een punt uit het vuur te slepen.