Gieterveen houdt slechts een punt over aan het kelderduel met Amboina

Gieterveen speelde gelijk tegen Amboina.

Gieterveen heeft het kelderduel tegen Amboina met 1-1 gelijkgespeeld. Beide ploegen stonden aan het begin van de zondag allebei onderaan. Amboina wist nog geen punt te pakken en Gieterveen wist alleen een punt te behalen tegen PJC, dus met het gelijke spel schoten beide teams uiteindelijk weinig op.

De thuisploeg stond net als de voorgaande weken al vrij snel op achterstand. Bob Oeben leed voorin balverlies en met een simpele lange bal werd Reind Ziengs weggestuurd. Hij kapte Bakker uit en verschalkte Stefan Lugtenborg in de korte hoek. Amboina liet de thuisploeg daarna komen en gaf ze daarmee geen strobreed in de weg om op te bouwen. Het kreeg daarmee vooral via de zijkanten een aantal mogelijkheden, maar grote kansen waren er niet.

Kansen

Halverwege de eerste helft was er de grootste kans voor Oeben. Na een goede tegenaanval kwam de bal via van der Veen, Drent en Nijhuis voor de voeten van Oeben. Hij schoot oog in oog met de 17-jarige Schiphof-Lumalessil hard over de goal. Aan de andere kant kreeg ook Ziengs nog wel een paar mogelijkheden, maar werd zijn inzet telkens geblokt door de verdedigers van Gieterveen.

Toch werd het een kleine tien minuten voor rust weer gelijk. Wederom was er een goede aanval via linksbuiten Drent, waardoor de bal voor de voeten van Oeben kwam. Zijn aanname belandde voor de voeten van van der Veen, die de bal aannam en beheerst over Schiphof-Lumalessil heen lepelde. De ruststand kwam daarmee op 1-1.

Opportunistisch

In de tweede helft speelden beide ploegen een stuk opportunistischer, aangezien ze beide vol voor de overwinning dienden te gaan. Op den duur werd bij de bezoekers zelfs de sterke, maar stevige rechtsback in de spits geposteerd om wat duelkracht te creëren. Dit leverde niet perse bij hem grote kansen op, maar Amboina werd wel dreigender. Tien minuten voortijd leek de ploeg uit Assen zelfs de winnende te scoren, maar scheidsrechter Poort besloot dat de ingeschoten vrije trap een indirecte was, waardoor de goal niet werd toegekend.

Ook Gieterveen kreeg in de tussentijd goede mogelijkheden, maar voorzetten van Drent en Oeben kwamen vaak net niet aan en van der Veen schoot twee keer net naast vanuit kansrijke positie. Ook Drent was zelf nog dichtbij de winnende, maar zijn vrije trap werd goed gepakt door de 17-jarige sluitpost, waardoor Gieterveen uiteindelijk genoegen moest nemen met een punt.