Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Westerwolde heeft de uitwedstrijd tegen Smilde ’94 relatief eenvoudig gewonnen. Bij rust stonden de bezoekers al comfortabel met 0-3 voor. Vanaf die voorsprong moest de thuisploeg ook nog eens verder met tien man verder, waardoor Westerwolde uiteindelijk een makkelijke middag kende en met 1-4 zegevierde.

Westerwolde ging voortvarend van start en de verdediging van Smilde had meteen al weinig grip op de behendige en snelle spitsen René v.d. Laan, Jeremy Hekman en zo af en toe Frank Riks van Westerwolde. In de 8e minuut stuurde rechtsback René Peereboom met een mooie pass v.d. Laan de diepte in, die op zijn beurt de bal prima aflegde op de mee opgekomen Jeremy Hekman. De spits wist daarna, na lange tijd droog te hebben gestaan, op simpele wijze de keeper van Smilde te passeren.

Op en neer

Het spel golfde vervolgens op en neer en beide teams creëerden kleine kansen. In de 33e minuut was het wederom raak voor Westerwolde. Een hoge bal belandde keurig achter de verdediging van Smilde en de achter deze verdediging wegkomende en dus niet buitenspel staande Joan Solano tikte beheerst de 2-0 voor Westerwolde binnen. Vier minuten later schoot diezelfde Solano na een uitstekende combinatie door het centrum van Smilde de bal op de paal.

Rode kaart

Door de achterstand en het matige spel namen de frustraties bij de thuisploeg enigszins toe. Dit uitte zich met name door het hard onderuit slaan/duwen van een aanvaller van Westerwolde, wat voor scheidsrechter Kimp ernstig genoeg was om Stefan Klok van Smilde met een rode kaart van het veld te sturen en een strafschop aan Westerwolde toe te kennen. Jeremy Hekman benutte in de 40e minuut op kalme wijze deze verkregen penalty: 0-3.

Op slot

Door deze 3-0 ruststand in het voordeel van Westerwolde zat de wedstrijd in de tweede helft dan ook al grotendeels op slot. Het was de thuisploeg te prijzen dat ze nog vol overgave probeerden terug in de wedstrijd te komen. Echter, de verdediging van Westerwolde onder aanvoering van de prima keepende Henk Hebers, hield het hoofd koel onder de druk van Smilde en gaf weinig tot geen kansen weg. In de 49e minuut werd nog een doelpunt van René v.d. Laan afgekeurd na vermeend buitenspel. Toch wist Thom de Vries in de 53e minuut namens Smilde het net te vinden. Met een mooie schuiver in de voor Hebers rechterbenedenhoek scoorde hij de 1 – 3.

Westerwolde kreeg tal van mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen, maar het duurde tot de 83e minuut eer René v.d. Laan na opnieuw een prima dieptepass het mooiste doelpunt van de middag liet aantekenen. Vanaf de rand van het strafschopgebied liet hij met een droge knal de goalie van Smilde andermaal kansloos en bepaalde de aanvaller de eindstand op 1-4.