Jeffrey Potze: “Buinerveen moet direct scherp zijn om van EEC te kunnen winnen.”

Jeffrey Potze ziet kansen tegen EEC, mits Buinerveen over de juiste scherpte beschikt.

Buinerveen staat momenteel op een keurige 5e plek in de zondag 5e klasse E. Een plek die ook aan het einde van het seizoen geambieerd wordt door de club. De afgelopen twee weken deed Buinerveen in ieder geval goede zaken door overwinningen op JVV en Veelerveen.

Jeffrey Potze, die tot nu toe drie keer scoorde voor Buinerveen geeft wel toe dat de overwinning tegen JVV met enig geluk tot stand kwam. “De wedstrijd tegen JVV was een wedstrijd zonder hoogstaand voetbal. Wij hadden wel de betere kansen, maar met name in de eerste helft hebben wij die niet kunnen benutten. Op het nippertje wisten we uiteindelijk een beetje fortuinlijk te winnen, maar het had ook compleet de andere kant op kunnen gaan.”

Plek bij de eerste vijf

De wedstrijd tegen nummer laatst Veelerveen werd vervolgens Potze wel verdiend binnen gehaald. “Wederom hadden we moeite met het benutten van kansen, maar in de tweede helft wisten we elkaar steeds beter te bereiken. Daarin maakten we het verschil en was de overwinning zeker verdiend.”

Door de twee overwinningen op rij is Buinerveen opgeklommen naar een vijfde plaats en dat is ook iets waar de club naar streeft volgens de 21-jarige youngster. “We willen met zijn alleen een mooi seizoen gaan draaien. Een plekje in de top vijf is voor ons dan ook een mooie doelstelling en daar willen we dan ook voor gaan.”

Scherpte

Komende zondag wacht een streekderby tegen EEC, dat drie punten minder heeft dan Buinerveen. Desondanks lieten de Eesenaren zien dat ze wel een woordje kunnen mee spreken gezien de 5-0 zege op koploper Weiteveense Boys. Potze heeft er echter vertrouwen in dat een overwinning haalbaar moet zijn. “De wedstrijd tegen EEC kunnen wij winnen, al moeten we dan wel het spel laten zien wat we tegen Veelerveen in de tweede helft speelden. We zullen dit keer dan ook vanaf het begin gelijk scherp moeten zijn om deze wedstrijd te winnen.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like