Voorbeschouwing speelronde 6 zondagclubs

Voorbeschouwing op speelronde 6 zondagclubs.

Zondag staat de zesde speelronde van de competitie op het programma voor de zondagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor speelronde 6.

Veendam 1894 – Gieten

Een echte topper in de zondag 3e klasse B tussen Veendam 1894 en Gieten. De Veendammers staan bovenaan en hebben twee punten meer dan de Gietenaren, die wel een wedstrijd minder speelden. De wedstrijd die zaterdagavond al gespeeld zal worden aan de Langeleegte brengt dus de nodige belangen met zich mee. Verder is het ook een wedstrijd tussen de oud-profs van Veendam Marnix Kolder en Angelo Cijntje versus Kassim Bizimana. Het drietal speelde in de jaren 2000 nog bij BV Veendam met elkaar samen en staan nu tegenover elkaar. Kolder scoorde al 10 keer dit seizoen, Bizamana maakte er 5 namens Gieten. Genoeg ingrediënten aanwezig om de wedstrijd als topper te bestempelen.

Heiligerlee – Gieterveen

Wederom een belangrijk kelderduel voor Gieterveen, dat op bezoek gaat bij Heiligerlee. Beide elftallen presteren ronduit matig met respectievelijk vier en twee punten uit vijf duels. Heiligerlee werd vooraf door de kenners nog als titelkandidaat bestempeld, maar dat predicaat lijkt er af te kunnen. Ook Gieterveen zal niet tevreden zijn over de prestaties tot nu. Ook van het onderaan staande Amboina kon afgelopen zondag niet gewonnen worden en dus lijken de Gieterveners een moeizaam seizoen tegemoet te gaan. Een overwinning lijkt voor Gieterveen dan ook het enige recept om weer in goede flow proberen te komen.

HOC – Bareveld

HOC won vorige week ternauwernood van SPW terwijl ook Bareveld nipt won van MOVV. De Hunso Oring Combinatie wil graag mee blijven doen om de titel en zal het thuisduel met Bareveld dan ook willen en moeten winnen. Voorlopig moet het Wedde en Sellingen boven zich dulden dus de drie punten zijn wenselijk. De gasten uit Bareveld presteren tot nu toe wisselvallig en bevinden zich daardoor nu in de middenmoot. Geen verkeerde prestatie voor een promovendus, die met elk resultaat tegen titelfavoriet HOC ongetwijfeld tevreden zal zijn.

Westerwolde – SPW

Een derby tussen de nummer vier en negen van de ranglijst in 4D. Westerwolde presteert tot nu toe heel aardig en met 10 punten uit 5 duels zit het maar net achter de kopgroep. Dat kan niet gezegd worden van SPW, dat zeer wisselvallig presteert. Het won ook nog maar 1 van de 5 vijf wedstrijden en dat was notabene de eerste wedstrijd van het seizoen. In Stadskanaal-Noord wordt zo langzamerhand dan ook wel naar een zege gesnakt, ook om de aansluiting met de ploegen in de subtop niet te verliezen. Bij een nederlaag kunnen de ogen voorlopig naar beneden gericht worden in plaats van omhoog.

Buinerveen – EEC

Een derby in 5F tussen de nummers 5 en 9 van de ranglijst. Het verschil op de ranglijst bedraagt slechts 3 punten waarbij EEC een wedstrijd minder speelde. Wint Buinerveen dan zet het EEC op 6 punten, maar de blauw-witten zullen juist graag op gelijke hoogte willen komen. EEC kende een zware competitiestart met confrontaties tegen degradanten uit de 4e klasse. Desondanks werd er afgelopen zondag met maar liefst 5-0 gewonnen van koploper Weiteveense Boys. Voor Buinerveen zal het vooral zaak zijn om spits Mark Wanders aan banden te leggen. De goalgetter van EEC scoorde afgelopen zondag maar liefst vier keer en lijkt in een uitstekende vorm te verkeren. Kan Wanders zijn ploeg opnieuw aan een zege helpen of blijven de punten in Buinerveen? Een vraag die zondag om 16:30 uur beantwoord zal zijn.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Stand zaterdag 4e klasse E

Overzicht van de stand van de zaterdag 4e klasse E.

Titan doet goede zaken tegen Sweel

Afgelopen zondag boekte Titan een belangrijke overwinning op  sportpark ’t Alterbarg in Zweeloo. Na ...

Stand zondag 4e klasse E

Overzicht van de stand van de zondag 4e klasse E na speelronde 11.