Benjamin Mazeau: “De Treffer ’16 gaat winnen van Valther Boys in een doelpuntrijke derby.”

Benjamin Mazeau verwacht aanstaande zondag veel doelpunten in de derby tegen Valther Boys.

De Treffer ’16 lijkt in een goede vorm te verkeren gezien de recente uitslagen. Zo werden Roswinkel en Veelerveen respectievelijk op een 4-0 en 5-0 nederlaag getrakteerd. De overwinningen kwamen mede stand door de doelpuntenproductie van Benjamin Mazeau, die vijf keer scoorde in deze twee wedstrijden.

De spits heeft dan ook wel een verklaring waarom het nu goed loopt. “We zijn als groep de laatste tijd serieus bezig met trainen en conditioneel zijn we veel beter dan het afgelopen seizoen. Jaap Alting speelt daarin een belangrijke rol, die ons erop wijst dat we wedstrijden anders moeten aanpakken. We moeten beter onze momenten kiezen over de hele wedstrijd in plaats van het over een helft te verdelen.”

Weg omhoog

De Treffer begon nog wel matig aan het seizoen, maar lijkt dus inmiddels de weg omhoog gevonden te hebben en staat inmiddels in de subtop. Een plaats waar volgens Mazeau De Treffer ook moet kunnen eindigen. “We willen dit seizoen de top vijf halen, promotie is geen doelstelling voor ons. We zijn als club pas aan het 3e jaar bezig en willen eerst een goede 5e klasser worden. Als je wel een kans krijgt op promotie, dan moet je daar natuurlijk wel voor gaan, maar we zien wel waar we aan het einde van het seizoen staan.”

Testcase

Komende zondag wacht met Valther Boys weer een mooie testcase voor De Treffer en de spits verwacht dan ook een pittige derby. “Valther Boys komt uit de 4e klasse, dus dat is nooit makkelijk. Daarnaast hebben zij een aantal goede spelers, vooral op het middenveld zijn ze sterk. Ik verwacht wel een leuke en sportieve wedstrijd, maar het wordt zeker lastig.”

Toch ziet Mazeau zijn elftal er met de winst vandoor gaan. “Ik vind dat je bij een thuiswedstrijd altijd voor de winst moet gaan. Wij zijn er klaar voor en Valther Boys vast ook, dus ik verwacht dat het zeker een spannend duel wordt. Een wedstrijd met veel doelpunten en 4-3 zou voor ons een mooie uitslag zijn.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Update uit Italië: Wat een geweldige week

Op het moment van schrijven is het iets meer dan 24 uur geleden dat we thuis zijn gekomen ...

Jeugdteam Kanaalstreek stelt finaleplaats veilig

Met nog één poulewedstrijd te gaan, heeft het Jeugdteam Kanaalstreek zich al verzekerd van ...

Update uit Italië: ‘stroef’ vervolg

Na een klinkende overwinning gisteren tegen de Hongaren en een gezellige middag in het ...