SV Borger na dramatische tweede helft ook puntloos tegen MSC/Amslod

Borger is ook na vijf wedstrijden nog altijd puntloos.

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Foto’s MSC – Borger: Andries Middelbos

De voetballers uit Borger hunkeren na vijf competitiewedstrijden nog steeds naar de eerste punten. Na afgelopen zaterdag een helft bovenliggend te zijn geweest tegen het zaterdagteam van MSC/Amslod, leek het er eindelijk van te komen. De mannen van trainer Arne Joling leidden met 0-1 en er was geen enkele reden om te denken dat ze de overwinning nog uit handen zouden geven. Toch gebeurde dit. Het tweede bedrijf was van Borgerzijde vanaf de eerste minuut zwaar onder de maat. De Meppelers profiteerden dankbaar en liepen in de slotfase zelfs nog geflatteerd uit naar 4-1.

De nummer laatst uit de 4e Klasse E ging op bezoek bij de nummer één-na-laatst. Een degradatiekraker dus, al verwachten beide clubs in de loop van het seizoen nog wel omhoog te krabbelen. De thuisclub was voor het eerst deze competitie compleet. Geen blessures, zeven wisselspelers en daarmee keuzestress voor de trainer. De technische staf van Borger was er jaloers op. De groenhemden hebben nog steeds te maken met een behoorlijke waslijst aan afwezigen.

Finesse

Toch was van bovenstaande in de eerste helft weinig te merken. De debuterende invalkeeper Karsten Oude Nijeweme moest in de derde minuut weliswaar handelend optreden, maar daarna was het Borger dat dicteerde. De ploeg oogde ten opzichte van de voorgaande wedstrijden een stuk energieker. Het leverde in het eerste half uur ook diverse mogelijkheden op. Onder andere Patrick Tiesing, Melvin Ottens en Calvin Beijering misten hierbij de finesse om het net te vinden.

Kansen genoeg

Na vijfendertig minuten was het eindelijk wel raak. Mylan Beijering nam een afgeslagen bal vol op de pantoffel, waardoor deze onhoudbaar voor de doelman het net deed bollen. Zijn broer had de wedstrijd drie minuten later kunnen beslissen, maar de oudste Beijering (Calvin) schoot wild over. Feitelijk is daarmee het enige manco van Borger in de gehele eerste helft benoemd. De groenwitten gaven zelf vrijwel niets weg. Creëerden genoeg, maar verzuimden zichzelf te belonen door de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Het kwam ze uiteindelijk duur te staan.

Niet bij de les

Borger was vanaf de eerste minuut van het tweede bedrijf niet meer bij de les. Het leverde al in de tweede minuut een grote kans voor MSC op. De gewaarschuwde Borgernaren telden kennelijk niet voor twee, want het spel werd er niet beter op. De gelijkmaker in de vijftigste minuut was dan ook niet meer dan logisch. Zoals zo vaak dit seizoen ging er een dood spelmoment aan vooraf. Na de gelijkmaker bleef het slordig van beide kanten. De momenten dat vier keer achter elkaar een speler van dezelfde kleur werd bereikt waren in deze fase uiterst spaarzaam. Geen wonder dat er een kleine twintig minuten lang geen enkele kans genoteerd kon worden.

Deksel op de neus

In de 68e minuut werd de impasse doorbroken. Borger spits Albert Stevens kreeg een uitgelezen mogelijkheid om te scoren. De deze competitie nog droogstaande aanvaller gleed op het moment suprême echter uit en faalde jammerlijk. Een minuut later volgde het deksel op de neus, toen MSC wel wist te scoren. Wederom ging er een dood spelmoment aan vooraf. Borger kwam deze domper in de resterende minuten niet meer te boven. Sterker nog, het liep zelfs nog tegen een onnodige rode kaart en twee tegendoelpunten op. Het rood (2x geel) was voor Matthijs Brink, die onhandig protesteerde na een toegekende strafschop. Een extra smet op de uiteindelijke 4-1 nederlaag.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

HOC zegeviert tegen Valther Boys

Een ontmoeting tussen clubs uit nabij gelegen dorpen zoals deze hoort te zijn: voetbaltechnisch ...

Stadskanaal stunt tegen koploper Asser Boys

De winterstop komt eigenlijk niet helemaal gelegen voor SC Stadskanaal. De ploeg van Rick ...

Roy Super schiet Borger naar 5e klasse en NWVV ronde verder

NWVV won van Borger en gaat een ronde verder, Borger speelt volgend seizoen 5e ...