Valthermond wint eenvoudig van Erica

Valthermond won eenvoudig op bezoek bij rode lantaarndrager Erica.

Valthermond boekte op bezoek bij Erica een eenvoudige 3-0 overwinning. Echt leuk werd het duel nooit. Erica trachtte het gebrek aan kwaliteit te compenseren met een karrenvracht aan overtredingen, waardoor het spel meer stil lag dan dat er gevoetbald werd. Het leverde de thuisploeg uiteindelijk, behalve twee rode kaarten, helemaal niets op.

De aftrap van Erica was een klassiek “Van der Gijpje”. Terugspelen, blind een diepe bal en Valthermond wat profiteerde in de omschakeling. Demy te Velde was de maker van de treffer. Dit zorgde al voor de nodige irritatie bij de thuisploeg wat na zo’n tien minuten spelen werd vergroot toen doelman Joost Schrik zich voor de voeten van Damien Koops gooide. Koops raakte geblesseerd en heel Erica schreeuwde om een strafschop. Scheidsrechter Broersma gaf echter niet meer dan een corner.

Duel gespeeld

De bezoekers speelden slordig wat nog een kans opleverde voor Rick Tubben, maar toch was het duel na twintig minuten eigenlijk al gespeeld. De Ericaanse defensie leek een voorzet van Jesper de Graaf weg te werken, maar Erik Jan Veerbeek, Valthermonds beste man, pikte op. De een-twee met Te Velde was fraai en de afwerking zo mogelijk nog fraaier.

Rode kaarten

Hierna was het voor de toeschouwers eigenlijk wachten op het laatste fluitsignaal. Valthermond kwam niet in het spel en Erica ontbeerde de kwaliteit om er een leuke wedstrijd van te maken. Er waren over en weer nog wat mogelijkheden te aanschouwen, maar de meeste opwinding kwam voort uit de rode kaarten die Broersma trok voor Mark Lit en Jan-Willem Beukers. In de slotfase benutte te Velde nog een strafschop en zette hiermee de 3-0 eindstand op het scorebord.