Alteveer haalt Zandpol door de gehaktmolen met 1-7 overwinning

Alteveer pakte de koppositie in 5E na een monsterzege op Zandpol.

Dankzij de 1-7 zege op Zandpol is Alteveer de nieuwe koploper in de zondag 5e klasse E. De koppositie moet wel gedeeld worden met Weiteveense Boys, maar het doelsaldo spreekt licht in het voordeel van de Alteveerders.

Alteveer begon goed en fel aan de wedstrijd en de eerste kansen werden dan ook al snel gecreëerd. Het duurde tot aan de twintigste minuut voordat het net voor het eerst deze middag bolde. De thuisploeg kreeg een strafschop en daar wist specialist Dennis Klooster wel raad mee: 0-1. Diezelfde Klooster zorgde even later ook voor de 0-2 met een mooi afstandsschot. Alteveer was duidelijk de betere partij en kwam voor rust nog op 0-3 via Damien Sedda.

Klooster

Zandpol deed direct na rust wat terug en bracht de stand naar 1-3, al duurde dat niet lang. Na een uur spelen was het Gaatze Postma, die met een afstandsschot het duel in het slot gooide. Alteveer kreeg even later opnieuw een strafschop en wederom was Klooster trefzeker vanaf de stip: 1-5. De gasten liepen in de slotfase uit naar een nog grotere zege dankzij een rake kopbal van Bryan Schenkel. Het slotakkoord was opnieuw voor Klooster, die met zijn vierde van de middag de eindstand op 1-7 bepaalde.