Buinerveen wint derby van EEC en boekt derde zege op rij

Buinerveen boekte de derde zege op rij, het won ditmaal nipt van EEC.

Foto: Regina Korf, drukte in het strafschopgebied van Buinerveen.

De Kanaalstreekderby tussen Buinerveen en EEC is geƫindigd in een 3-2 overwinning voor Buinerveen. Bij rust leidden de bezoekers nog met 1-2, maar in de tweede helft kantelde de wedstrijd alsnog. Tien minuten voor besliste Buinerveen het treffen, waardoor het de derde zege op rij boekte.

De thuisclub startte scherp tegen het bezoekende EEC en na drie minuten lag de bal al achter doelman Jasper Lubbers. Branco Boer had zijn elftal een vroege voorsprong bezorgd. De gasten lieten zich echter niet van de wijs brengen en na twintig minuten spelen bracht Remco Huizing beide ploegen op gelijke hoogte. Op een gunstig moment voor de blauw-witten viel ook nog de 1-2, die was namelijk vlak voor rust en kwam op naam van Ronald Ottens.

Matchwinner

Na rust was het Buinerveen dat na een uur spelen het duel weer in evenwicht bracht via Robbert Mensinga. Het bleef lange tijd bij 2-2, maar tien minuten voor tijd kroonde Mathijs Nomden zich tot matchwinner: 3-2. De twintigjarige zorgde voor euforie aan de kant van Buinerveen terwijl EEC uiteindelijk met lege handen achter bleef.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Paasmaandag brengt Valthermond wel winst

Na het kolderieke duel van de zaterdag kon het bijna niet anders dan dat ...

Beloften SC Stadskanaal zetten Wildervank aan de kant

Voor de beloften van Stadskanaal stond deze week het treffen met de beloften van ...

Buinen doet zichzelf tekort tegen Roswinkel

Buinen heeft zich na de oorwassing van vorige week tegen HOC (7-1, verlies red.) ...