Gieten verliest van koploper Veendam 1894

Gieten kon koploper Veendam 1894 niet verrassen.

Gieten heeft de topper in en tegen Veendam met 3-2 verloren. Veel deden de Gietenaren niet onder voor de koploper, alleen was de thuisploeg wel een stuk dreigender voor het doel. Een verrassing zat er dan ook eigenlijk niet in deze zaterdagavond aan de Langeleegte.

De eerste kans was wel voor de bezoekers in de persoon van Stan Rengenbrink, die bediend werd door oud Veendam speler Kassim Bizimana. De kopbal mistte echter de juiste richting. Het duo Bizimana en Elvis Hedzic maakte het net als in voorgaande wedstrijden de tegenstander weer knap lastig. Desodanks kwam de thuisploeg langzaam maar zeker beter in de wedstrijd.

Langeland

Na twintig minuten spelen bood Angelo Cijntje Lorenzo Langeland een haast niet te missen kansen, maar Langeland schoot hopeloos over. Tien minuten voor de pauze lukte het Langeland wel om te scoren, waarbij de aangever Marnix Kolder was. Diezelfde Langeland zorgde al heel snel na rust met een prachtige goal voor de 2-0. Gieten bracht de spanning echter nog weer terug tot 2-1 via Attal Amini. De spanning was niet van lange duur, want het was de thuisploeg die het duel definitief besliste.

Geen resultaat

Cijntje gooide het duel in slot na een combinatie met Ruben Wolthuis. Via Hedzic kreeg Gieten nog een grote kans om wat terug te doen, maar het scoorde pas weer ver in blessuretijd nog de 3-2. Dat was te laat om nog een resultaat uit Veendam te kunnen mee nemen.