GKC zegeviert in knotsgek doelpuntenfestijn

GKC trakteerde de toeschouwers op een knotsgek en doelpuntrijk duel.

GKC heeft in een knotsgek duel met 6-4 gewonnen van Zandhuizen. De tien doelpunten werden keurig verdeeld over twee helften, waarbij de rust met een 3-2 tussenstand werd bereikt. In de tweede helft boog Zandhuizen de achterstand om naar een 3-4 voorsprong. GKC toonde echter veerkracht en trok in de slotminuten de wedstrijd naar zich toe met een 6-4 eindstand tot gevolg.

Zandhuizen opende zondag het doelpuntenfestijn na twaalf minuten spelen. De gasten beschikten over een goed fysiek voetballende ploeg, waar GKC de handen vol aan had. Het lukte de thuisploeg om op gelijke hoogte te komen. Kampinga bediende Kolp en de aanvaller zorgde voor de 1-1. Een minuut later was opnieuw hetzelfde recept goed voor Kolp zijn tweede van de middag. Het spel bleef op en neer golven en vlak voor rust kwam GKC op 3-1 via Hof. Dat bleek niet de ruststand, Zandhuizen scoorde nog uit een corner.

Kansenregen

Ook in de tweede helft bleven de kansen komen aan beide kanten en Zandhuizen wist in de 65e minuut op 3-3 te komen. Twee minuten later kwamen de bezoekers zelfs voor het eerst op voorsprong in dit duel. GKC ging niet bij de pakken neerzitten en tien minuten voor tijd kreeg het een penalty, die werd benut door Alting: 4-4.

Bizarre slotfase

Daarmee hadden de toeschouwers nog niet alle doelpunten gezien en zeker ook de mooiste nog niet. Die kwam twee minuten voor tijd tot stand via Korthuis, die met een geweldige knal de kruising vond. Zandhuizen probeerde daarna nog met een alles of niets offensief om er een punt uit te halen, maar Kolp besloot anders. De spits zorgde met zijn derde treffer van de middag voor de eindstand van 6-4 en dat de drie punten op sportpark Hoogte der Heide bleven.