Musselkanaal loopt opnieuw tegen ruime nederlaag aan

Musselkanaal verloor opnieuw en lijkt zich inmiddels enige zorgen te moeten maken.

Opnieuw een fors verlies voor Musselkanaal, deze keer trok SVV’04 met 4-0 aan het langste eind. De start in de derde klasse C begon geweldig voor Musselkanaal door een zege op WKE’16 maar inmiddels is dit gevolgd door een vijftal nederlagen. Langzamerhand maakt men zich bij de Groenwitten alweer zorgen dat het opnieuw een seizoen gaat worden om handhaving in de derde klasse. Lichtpuntje in de wedstrijd tegen SVV’04 was de eerste helft. Musselkanaal was niet eens minder dan de thuisclub maar keek door een knullig doelpunt wel weer tegen een 1-0 achterstand aan. Toen het vrij snel in de tweede helft 2-0 werd was het geloof helemaal weg en met een 4-0 nederlaag mocht het niet eens ontevreden zijn.

Bij Musselkanaal ontbraken deze keer aanvoerder Gerwin Schmitz wegens een blessure en Robin Schmitz is na zijn rode kaart tegen Protos een drietal wedstrijden geschorst. Daar tegenover stond de terugkeer van Jordie Teuben. Musselkanaal hoopte stilletjes dat het “oktoberfest” SVV’04 parten zou spelen maar daar was weinig van te merken.

Gelijkwaardig

Beide teams ontliepen elkaar niet veel in de eerste helft, het spel was van een matig gehalte en aangenaam vertoeven was het niet op sportpark de Kampen, mede door de koude wind die over het veld waaide. Beide ploegen kregen wat kansjes, maar Musselkanaal kreeg na twintig minuten de grootste. Een prima actie van Robin Gerlach eindigde bij Rolf Kayser, zijn schot werd uitstekend gekeerd door doelman Wiljo Wesseling. Een minuut later was het wel raak aan de andere kant. Jessie Rotmensen ging er op links goed door en zijn voorzet kwam via de kluts voor de voeten van Harmen Stuiver en deze wist met deze kans wel raad,1-0. Niet veel later kreeg Rotmensen een prima kans maar gelukkig voor de gasten ging het schot over. Verder gebeurde er weinig bijzonders meer in de eerste helft waarin Rick Piek nog een gele kaart kreeg van scheidsrechter Joop Brussen uit Coevorden.

Kansen SVV’04

Trainer Woortman reageerde in de pauze door Aron Berends in te brengen voor Nick Schoenmaker en Robin Gerlach voorin te posteren. Veel effect sorteerde dit niet, integendeel het was SVV’04 wat de kansen kreeg. Rotmensen schoot naast en Emiel Wever faalde alleen voor keeper Noah Sahetapy. Doelpuntenmaker Stuiver werd gewisseld ten faveure van Bart Moes. SVV’04 kreeg gemakkelijk een vrije trap mee en vanaf de kant snelde Moes naar voren. De vrije trap werd hoog in het strafschopgebied geplaatst en belandde uiteindelijk voor de voeten van Moes. Zijn eerste balcontact betekende ook de 2-0.

Sneeuw voor de zon

Het geloof bij Musselkanaal verdween als sneeuw voor de zon en Rotmensen moest zijn meerdere erkennen in Sahetapy. Uit de corner die daar uit voort kwam mistte een ieder van Musselkanaal de bal. Zo niet Joost Thiele, hij kopte de 3-0 binnen. Vijf minuten later een corner van de andere kant. Iedereen bij de gasten keek apathisch toe hoe de volledig vrijstaande Thiele zomaar de 4-0 binnen kon koppen. Wedstrijd gespeeld, SVV’04 geloofde het wel bij deze voorsprong en Musselkanaal was niet meer bij machte om de bakens te verzetten.