Stadskanaal verliest in eigen huis van Rolder Boys

Stadskanaal verloor van Rolder Boys en dat betekende de eerste nederlaag van de competitie.

Foto Stoffer Bakker: Jordy Geerlings krijgt de rode kaart voorgeschoteld na een grove charge.

Stadskanaal is zondag tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. In eigen huis ging het met 1-3 onderuit tegen Rolder Boys. De Knoalsters keken bij rust tegen een 0-2 achterstand aan, maar kwamen in de tweede helft al vlot terug in de wedstrijd. Nadat Jordy Geerlings tegen rood aan liep was het pleit beslecht en gooide Rolder Boys het duel definitief in het slot: 1-3.

Stadskanaal was nog altijd ongeslagen en dat kon niet van degradant Rolder Boys gezegd worden. Dat moest winnen om de aansluiting met ploegen als Stadskanaal weer te vinden en dat leek de equipe uit Rolde te hebben begrepen. Na ruim twintig minuten spelen werd het 0-1 voor de bezoekers, die een vijftal minuten later Janko Dekker er ook 0-2 van zagen maken. Dit was tevens de ruststand.

Rood

Na rust kwam Stadskanaal beter uit de startblokken en kreeg het na een kwartier spelen een penalty. Dit buitenkansje werd benut door topschutter Jeffrey Bakker, waarmee de spanning in de wedstrijd terug leek. Deze werd enigszins teniet gedaan door de rode kaart van Geerlings, die mocht inrukken na een grove charge. De gasten gooiden uiteindelijk het duel in het slot via Sander Jansen: 1-3.

Foto’s Stoffer Bakker: Stadskanaal – Rolder Boys