WVV-spits Buurke bezorgt Nieuw Buinen enorme zeperd

Een deceptie voor Nieuw Buinen tegen WVV, dat geen spaan heel liet van de thuisploeg.

Een gehavend Nieuw Buinen is in eigen huis tegen een enorme zeperd aangelopen. Op het eigen Buunerdrome verloor het met maar liefst 0-8 van WVV. Saillant detail is dat WVV-spits Jeroen Buurke maar liefst vijf keer scoorde. Buurke had normaal gesproken dit seizoen in het oranje shirt van Nieuw Buinen moeten schitteren, maar het liep toch even allemaal anders.

Buurke maakte afgelopen zomer de overstap maken van VVG naar Nieuw Buinen en verscheen in het begin van het nieuwe seizoen ook nog wel bij zijn nieuwe club. De relatie tussen speler en club bleek geen gelukkige en dus pakte de spits zijn spullen om vervolgens een tussentijdse transfer te regelen naar WVV. Een opmerkelijk voorval, gezien de overschrijvingsperiode 15 juni is in het amateurvoetbal.

Hattrick Buurke

WVV spinde er in ieder geval garen bij, want Buurke scoorde maar liefst vijf keer. Bij rust was het al 0-3 door een loepzuivere hattrick van de aanvaller. Na rust scoorde Buurke ook de 0-4 en 0-5, waarna de spits werd gewisseld.

Laatste plaats

Het arme Nieuw Buinen bleef niets bespaard, want de Winschoters gingen vrolijk door met het maken van doelpunten. Via Melvin Ubels, Bert Jan Haaijer en Dominiek Steeman liep WVV uit naar een monsterzege van 0-8. Nieuw Buinen zakte door de nederlaag af naar de laatste plaats in de 1e klasse F.