HOC wint in harde wedstrijd van Gieterveen

HOC won in een spijkerhard duel van Gieterveen en behield de koppositie in 4D.

Foto: Jordi Bakker werd op het matje geroepen door scheidsrechter de Haas en kreeg de rode kaart voorgeschoteld.

De wedstrijd tussen de koploper HOC en de nummer laatst Gieterveen van de zondag 4e klasse D is geëindigd in een 1-3 overwinning voor HOC. De gasten hadden met name in de eerste helft het betere van het spel en hadden bij rust al een 0-3 voorsprong te pakken. Op dat moment voetbalde Gieterveen al met 10 man na een onhandige rode kaart voor Jordi Bakker. Het commentaar van aanvoerder Bakker zorgde er zelfs voor dat scheidsrechter de Haas de wedstrijd tijdelijk stil legde. Die was al het commentaar spuugzat, maar vervolgde na een afkoelingsperiode de wedstrijd weer. Na rust scoorde alleen het hardwerkende tiental van Gieterveen nog een keer, waarbij HOC ook lang niet meer het niveau haalde van de eerst helft, maar uiteindelijk won het wel met 1-3.

Gieterveen zette vanaf het eerste fluitsignaal de toon door de duels stevig op te zoeken. Dit ging tot op het randje en ook wel enkele keren over het randje. Scheidsrechter de Haas had zijn handen dan ook vol aan al die overtredingen in de eerste helft. In de beginfase was er ook wat dreiging vanaf Gieterveense kant, maar echt in de problemen werd doelman Marnik Nieborg niet gebracht.

Randje buitenspel

HOC combineerde wat makkelijker dan de thuisploeg en na een tiental minuten spelen opende het ook direct de score uit de eerste de beste kans. Sander Marissen speelde de bal wat te ver voor zich uit, kwam lelijk ten val in een duel, maar zag de bal nog wel bij Mark van Bergen belandden. Op het randje van buitenspel mocht van Bergen door, die goed het overzicht behield. De mee gekomen Paul Kamphuis kon daardoor eenvoudig de bal binnen tikken: 0-1.

Prachtig doelpunt

Marissen moest de actie wel bekopen met een blessure en werd vervangen door Gerben Beek. Het spel van de thuisploeg bleef hard en opnieuw verdwenen er een aantal in het boekje van de Haas na een paar stevige charges. Het was HOC dat zich niet van de wijs liet brengen en werkelijk op schitterende wijze op 0-2 kwam. Topschutter Jelle Siekman zag doelman Stefan Lugtenborg te ver voor het doel staan en schoot de bal op sublieme wijze achter de Gieterveense doelman.

Na een half uur spelen had van Bergen de 0-3 op de schoen, nadat HOC weer door de laatste linie van Gieterveen was gesneden. Kamphuis legde de bal panklaar voor de middenvelder, maar hij lobte de bal over de goal van Lugtenborg. Even later was het alsnog raak, het was Richard Wiggers die scoorde na een aanval over de linkerkant.

Gestaakt

Enkele minuten later werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt nadat Bakker rood had gekregen van de Haas. Twee gele kaarten achter elkaar voor commentaar en een cynisch applausje, Gieterveen kon met tien man verder. Arbiter de Haas was echter niet meer gediend van al het commentaar en besloot de wedstrijd te staken.

Na een afkoelingsperiode van een tiental minuten werd de wedstrijd weer hervat en kreeg HOC nog een grote kans om op 0-4 te komen. Een schot van Stan Hiemstra werd gesmoord door Lugtenborg, maar ook in de rebound konden Gert Jan Spijker en Wiggers Lugtenborg niet passeren. Op slag van rust kreeg Gieterveen plotseling nog een grote kans via Jelle Nijhuis, die er op snelheid vandoor ging. De aanvaller schoot echter maar net naast de goal van Nieborg en zo gingen beide teams de rust in met een 0-3 tussenstand na een enerverende eerste helft.

Hard werkend Gieterveen

Na de rust begon het tiental van Gieterveen goed aan de tweede helft. Het speelde een stuk gegroepeerder dan de eerste helft en het kwam zowaar snel op 1-3 via Stefan van der Veen. Na goed storen kon Nijhuis door richting het doel van HOC en de aanvaller behield het overzicht. Van der Veen kon de bal in het lege doel deponeren. Niet veel later had het direct al weer 1-4 kunnen staan. Siekman werd goed vrij gezet door Kamphuis, maar Lugtenborg hield met een hele knappe reflex Gieterveen nog in de race.

HOC had het een stuk lastiger in die tweede helft tegen de thuisploeg, dat streed voor elke meter. Voetballend kwamen de gasten er dan ook maar moeilijk door en dat leverde ook de nodige frustraties op, wat zich uitte in een aantal gele kaarten wegens commentaar. Toch scoorde HOC nog wel eenmaal in de tweede helft, via van Bergen maar deze werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Omdat ook Gieterveen, dat de huid duur verkocht in de tweede helft, niet echt meer een vuist kon maken in de slotfase kon HOC uiteindelijk relatief eenvoudig de zege binnenhalen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nieuw Buinen nipt langs FC Assen

Nieuw Buinen heeft zich iets steviger tussen de topploegen uit de eerste klasse F ...

SPW ruim langs laagvlieger Veelerveen

Op een door de regenval matig te bespelen veld heeft SPW een ruime overwinning ...

Westerwolde toont veerkracht en verslaat Gieten

Gieten leek na een half uur spelen op rozen te zitten, maar zag Westerwolde ...