Mussel zet ook FC Assen opzij

Mussel deed uitstekende zaken door zelf te winnen terwijl concurrent VCG verloor.

Mussel heeft ook de zesde competitiewedstrijd in winst weten om te zetten. Op sportpark de Slenk leek FC Assen na de eerste helft wel eens de spreekwoordelijke bananenschil te kunnen zijn. De gasten hadden een 0-1 voorsprong bij rust, maar in de tweede helft liet Mussel zien waarom het bovenaan stond. Het rechtte de rug en zegevierde uiteindelijk met 3-1.

Laagvlieger Assen moest geen onoverkomelijk probleem zijn voor koploper Mussel, dat tot nu toe alles nog had gewonnen. In de eerste helft lukte het de thuisploeg echter niet om het verschil al te maken. Sterker nog, de bezoekers kwamen verrassend genoeg op een 0-1 voorsprong dankzij een doelpunt van Wesley van der Wal.

Goed nieuws

Een verrassende ruststand, die in de tweede helft al snel teniet werd gedaan. In een tijdsbestek van een kwartier draaide Mussel de stand volledig om. In minuut 51 was het Bryan Boels, die voor de vlotte gelijkmaker zorgde. Enkele minuten later was het opnieuw Boels, die ook de 2-1 voor zijn rekening nam. In minuut 66 zorgde Lars Hemmes voor de 3-1 en dat was tevens de eindstand. Na afloop nog meer goed nieuws voor Mussel, concurrent VCG had thuis verloren van VEV, waardoor Mussel nu zes punten los staat.