SETA trekt zege over de streep tegen NWVV

SETA speelde lang met tien man in de tweede helft, maar trok uiteindelijk de zege wel over de streep.

SETA heeft de derby thuis tegen NWW met 3-2 gewonnen. Na een 3-0 ruststand leek er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg. De gasten kwamen na rust echter al vlot terug tot 3-2, maar verder dan dat kwam NWW ook niet meer in de tweede helft.

Al vroeg in de wedstrijd kwam SETA op een 1-0 voorsprong. Een voorzet van Raymond Allemekinders werd niet goed verwerkt, waarna Davut Yuksel er in een klutssituatie als de kippen bij was om de 1-0 binnen te schieten.

Kickstart

Na een kwartier spelen stond de 2-0 ook al op het scorebord. Oguzhan Altan gaf vanaf de rechterkant een voorzet, die bij Yuksel belandde. Via het been van Mahmood Bassim verdween de bal tegen de touwen. Een kickstart voor de thuisploeg, maar ook NWVV begon langzamerhand van zich af te bijten. Met name Roy Super zorgde met regelmaat voor gevaar. Doelman Patrick van der Werf wist in die eerste helft echter zijn doel schoon te houden.

Marge

Vlak voor rust was het opnieuw SETA dat scoorde en daarmee leek de wedstrijd zo goed als beslist. Altan snelde op rechts er vandoor en gaf een afgemeten voorzet op Dani Kruize, die er 3-0 van kon maken. Die ruime marge verdween echter al snel als sneeuw voor de zon. Dat had mede te maken met een snelle rode kaart voor de thuisploeg. Moreo Kwasiba werd direct na rust al weggestuurd na een slaande beweging.

Meerderheid

Dat betekende dat SETA met tien man verder moest en van die numerieke meerderheid profiteerde NWW direct. In minuut 50 en 51 kwam het terug tot 3-2 dankzij twee doelpunten van Super. Met nog dik veertig minuten op de klok leken er voor NWVV nog voldoende kansen aanwezig om de wedstrijd om te draaien, maar het tiental van SETA hield knap stand in het resterende deel van de wedstrijd en hield zo de drie punten in eigen huis.