Valthermond wint van Dedemsvaart in zeer vermakelijke wedstrijd

De toeschouwers konden genieten van een heerlijke pot voetbal en zagen Valthermond ook nog eens winnen.

In een voor de neutrale toeschouwer heerlijke wedstrijd wist Valthermond met 4-1 van het bezoekende Dedemsvaart te winnen. Beide teams speelden vol op de aanval wat een, met name voor de pauze, zeer aantrekkelijk schouwspel opleverde.

Valthermond heeft er dit seizoen een handje van om al vroeg in de wedstrijd te scoren. Ook nu was het binnen de minuut al raak, en het was meteen een plaatje van een treffer. Demy te Velde zette zelf de aanval op, het hakje van Erik Jan Veerbeek was geniaal en te Velde schoof binnen.

Open wedstrijd

Hierna ontspon zich een open wedstrijd waarin ook de bezoekers zeker hun aandeel hadden. Danny Kuiper, beste man aan Dedemsvaart kant, vond Joost Schrik op zijn pad, waarna het weer de beurt aan de thuisclub was. Tot twee keer toe leverde een Veerbeek-Te Velde combinatie net geen treffer op. Te Velde mikte beide keren naast. Nadat voor Dedemsvaart aanvoerder Rutger Postma de lat had geraakt viel de gelijkmaker. Ben Gerritsen verraste Schrik met een schot van afstand.

Bovenliggende partij

Na de gelijkmaker rechtte de thuisclub de rug en werd het de bovenliggende partij. De 2-1 was wederom een treffer uit het handboek voor trainers. Strateeg Alwin Braakman stuurde op het middenveld met een beweging drie tegenstanders het bos in en stuurde vervolgens Veerbeek diep. Die vond bij de tweede paal de vrijstaande Te Velde. De topschutter van Valthermond faalde niet.

Valthermond bleef op jacht naar een derde treffer wat resulteerde in mogelijkheden voor Rick Schlimbach en Luuk Kenter. Schimbach zag zijn inzet gestopt door doelman Rob Bennink, Kenter schoot op aangeven van Veerbeek naast. Op slag van rust viel toch de derde Mondker treffer. Opnieuw was Veerbeek de aangever, nu schoot Kenter beheerst raak.

Uit de startblokken

Het grootste gedeelte van het publiek zat nog in de warme kantine toen Valthermond ook na de pauze uit de startblokken schoot. Veerbeek speelde zich binnen de zestien vrij, het schot was prima, maar Bennink keerde op miraculeuze wijze. Ook Dedemsvaart ging op dezelfde aanvallende voet verder en zag Schrik een schot van Gerritsen pareren en Kuiper had pech dat zijn inzet op de lat belandde. Zo’n twintig minuten na de pauze kon het thuispubliek wat rustiger gaan zitten. Verdediger Tom Meijers sloop mee naar voren en werd op zijn wenken door Veerbeek bediend. Uit de draai vond Meijers de verre hoek.

Na de 4-1 moest Veerbeek met een lichte blessure het veld verlaten en dat kwam het spel niet ten goede. Dedemsvaart bleef proberen om de uitslag wat dragelijker te maken, maar het schortte aan nauwkeurigheid in de afwerking, of Schrik stond op zijn post, waardoor de thuisploeg eigenlijk redelijk eenvoudig de eerste thuisoverwinning binnen haalde.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Titan houdt ongeslagen status met overwinning op VIOS

Titan wist ook VIOS aan de zegekar te binden en blijft bovenin meedraaien in ...

Buinerveen incasseert half dozijn goals

In de vijfde ronde van de huidige competitie mocht Buinerveen op bezoek bij HHCombi. Beide ...

Gasselternijveen speelt gelijk in topper tegen Schoonebeek

Gasselternijveen en Schoonebeek hielden elkaar in een niet al te hoogstaande, maar wel spannende ...