Alteveer met ruime cijfers langs de Treffer ’16

Alteveer kende weinig moeite met de Treffer ’16 en boekte opnieuw een ruime zege.

Alteveer heeft zich alleen aan kop genesteld in de zondag 5e klasse E. Zelf was het in eigen huis met 5-0 te sterk voor De Treffer ’16 terwijl naaste belager Weiteveense Boys verrassend genoeg gelijkspeelde bij Roswinkel. Daardoor heeft Alteveer voorlopig een voorsprong van twee punten.

In de eerste helft waren Alteveer en De Treffer ’16 aardig aan elkaar gewaagd en ging het spel op en neer. De eerste grote kans was ook voor de bezoekers, maar die hadden pech dat de paal de 0-1 in de weg stond. De thuisploeg was wakker geschud en na een kwartier spelen zorgde Damien Sedda met een hele fraaie treffer voor de 1-0 voorsprong. Op slag van rust was het opnieuw Alteveer dat nogmaals doel trof. Een belangrijke treffer, die op naam kwam van topschutter Dennis Klooster.

Werken aan het doelsaldo

Na rust had Alteveer niet veel meer te duchten van de bezoekers en werkten de geelzwarten opnieuw aan het doelsaldo. Het was Klooster, die met de 3-0 de wedstrijd definitief in het slot gooide. De Treffer leek geknakt en de score werd nog verder uitgebreid naar 5-0 via Briean Wubs en Ramon Jansen. Ondanks de 5-0 voorsprong moest Alteveer de wedstrijd met tien man eindigen na een rode kaart voor Wubs. Het was een smetje op de overwinning voor Alteveer, dat wel opnieuw een ruime zege boekte.