FC Ter Apel ’96 blijft koploper in 3C na zege op Ruinen

FC Ter Apel ’96 blijft aan kop in 3C na een zege op Ruinen.

FC Ter Apel ’96 heeft de koppositie in de zondag 3e klasse C weten vast te houden na een 2-0 zege op Ruinen. Heel gemakkelijk kwam de zege voor de thuisploeg niet tot stand, dat mede kwam door de scherpte die ontbrak voor de goal. Toch werd er nog twee gescoord en dat bleek voldoende voor de drie punten.

Na vijftien minuten spelen had Ter Apel zich al op een veilige marge kunnen zetten, maar grote kansen werden door de aanvalslinie om zeep geholpen. De thuisploeg voetbalde beter dan de gasten, maar kon dit niet vertalen naar doelpunten. Daardoor had het bij rust zo maar 0-1 kunnen staan, ware het niet dat de spits van Ruinen de paal trof.

Verlossing

In de tweede helft kwam toch uiteindelijk de verlossende openingstreffer waar Ter Apel naar op zoek was. Via de linkerkant zorgde Emiel Seigers voor de nodige dreiging en uit een voorzet van de vleugelspeler kopte Arjan Heeres de bal tegen de touwen: 1-0.

Daarmee was de wedstrijd zeker nog niet gespeeld, want voor hetzelfde geldt had zo maar de 1-1 kunnen vallen. Doelman Rudy Bergmann hield echter Ter Apel staande bij een aantal hachelijke momenten. In de 89e minuut viel dan alsnog de beslissende 2-0 via een snelle counter. Invaller Dennis Fecken bracht de vrijstaande Jeroen Schoonbeek in stelling en die faalde niet en zorgde daarmee voor de 2-0 eindstand.